TUDÓSÍTÁS

Zé Luis duplája három pontot ért Újpesten

Támadónk két perc alatt lőtt két gólt, a hazaiak Kabát révén ugyan szépítettek a végén, de a győzelmünk nem forgott veszélyben.

Borult, esős időben kezdődött csapatunk újpesti vendégjátéka az OTP Bank Liga 25. fordulójában.

Jól kezdtük a találkozót, a 7. percben Sándor lépett ki a védők között és jobbról, éles szögből lőtt, Dmitrovics szögletre mentett, ami után újra csapatkapitányunk volt a főszereplő, fejesét nagy bravúrral hárította a hazaiak kapusa.

Mezőnyben kiegyenlített játék folyt, a kapuk nem forogtak veszélyben a következő fél órában. Feljegyezhettük Lázár lövését az újpesti, míg Brachi és Zé Luis próbálkozását a mi oldalunkon, de egyik sem volt kimondottan nagy helyzet. A szünet előtt 5 perccel aztán kétszer is közel jártunk a gólhoz. Először Álvarez szépen húzott befelé jobbról, majd ballal, 13 méterről lőtt, Dmitrovics hárított, pár pillanattal később pedig Álvarez beadását Zé Luis fejelte kapura, ezt is fogta a lilák portása. Vasiljevic 18 méteres lövése zárta a félidőt, amit Calatayud fogott, 0-0-val mentek pihenőre a csapatok.

A második félidőre mindkét együttes ugyanabban az összeállításban futott ki. Az első játékrészhez hasonlóan jól kezdtünk, és 15 perc után mindez most már gólokban is megmutatkozott. A 48. percben Zé Luis közeli lövésébe még belevetődött egy védő, a szöglet után pedig mellé fejelt támadónk, 10 perccel később viszont már nem volt ellenszere az újpesti csapatnak. Stopira balról érkező beadását Zé Luis a rövidről bólintotta a hálóba. (0-1.)

Alig két perc múlva már két gól volt az előnyünk, Nikolics parádésan passzolt Zé Luishoz, aki a tizenhatosnál úgy vette át a labdát, hogy azzal már egy ütemmel védője elé került, majd a kimozduló kapus fölött a kapu bal oldalába lőtt. (0-2.)

Az Újpest mindent egy lapra feltéve támadott, beívelésekkel és rövid passzos akciókkal is próbálkoztak, de valaki mindig közbelépett védőink közül, így Calatayudnak nem sok dolga volt. A 81. percben végül szépítettek a hazaiak, Suljic labdájával Kabát lépett ki a jobb oldalon és 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (1-2.)

Az utolsó 10 percben teljesen kitámadott az Újpest, így több veszélyes kontrát is vezethettünk, különösen a csereként pályára lépő Kovács okozott zavart a lilák védői között, de az eredmény már nem változott, győztünk Újpesten.

A következő fordulóban, április 26-án a Puskás Akadémia vendégei leszünk Felcsúton.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek