EDZŐMÉRKŐZÉS

Vereség az NK Osijek ellen

Két góllal nyertek az eszékiek.

Szombaton 14 órakor az NK Osijek ellen játszottuk az idei második felkészülési mérkőzésünket, a helyszín ezúttal Umag helyett Novigrad volt. Bartosz Grzelak vezetőedző a Tóth - Bese, Csongvai, Serafimov, Gergényi, Schön - Christensen, Pető, Katona - Szabó, Kastrati tizenegyet küldte pályára.

Az első negyedóra eseménytelenül telt el, ekkor Bukvic cselezett jobbról befelé, majd kapura lőtt, de Tóth magabiztosan védett. A 20. percben Pető maradt a földön egy párharcot követően, az eset után kisebb dulakodás alakult ki a pályán, de a játékvezető néhány sárga lap felmutatásával csillapítani tudta a kedélyeket. A 26. percben Szabó szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd észrevette, hogy a horvátok kapusa kint áll a kapujából, megpróbálta 30 méterről a kapuba juttatni a játékszert, de támadónk lövése elkerülte a kaput. Szünet előtt néhány perccel Omerovic és Lovric is megpróbálta bevenni a kapunkat, de Tóth mindkét lövést hárítani tudta, így 0-0-ával fordulhattak a csapatok.

A második félidő Nejasmic lövésével kezdődött, de a horvátok játékosa 21 méterről jócskán kapu fölé lőtt. Az 53. percben Christensen szöglete után Csongvai fejelt szintén kapu fölé. Bő tíz perccel később Lovric 18 méteres szabadrúgását védte Tóth. A 67. percben aztán megszerezte a vezetést a végig valamivel veszélyesebben futballozó eszéki együttes: Nejasmic ugratta ki Omerovicot, aki iggadtan értékesítette a ziccert (0-1).

A 77. percben megduplázta előnyét a horvát csapat, Mikolcic centerezett jobbról, az érkező Mierez pedig közelről nem hibázott (0-2). Az utolsó tíz percben Szabó Levente lövését védte Malenica, de az eredmény már nem változott, 2-0-ra nyert az Eszék.

Vasárnap a szerb másodosztályú FK Tekstilac Odžaci ellen lépünk pályára 13 órakor.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek