ELLENFÉL-LES

Vasárnap a KTE látogat az ötesztendős Sóstói Stadionba

A lila-fehérek a forduló előtt a 8. helyen állnak az idei bajnokságban.

Vasárnap 19:30-kor a Kecskeméti TE látogat Székesfehérvárra. Ez lesz a két együttes 19. egymás elleni élvonalbeli bajnokija. Az eddigi 18 találkozóból kilencet megnyertünk, kettő döntetlen mellett hét alkalommal vereséget szenvedtünk. A gólkülönbség 32-23 a javunkra, ez meccsenkénti hármas gólátlagot jelent. Az előző szezonban a két csapat hozta is a hármas gólátlagot, mindhárom találkozó végeredménye 2-1 lett - kétszer a kecskemétiek, egyszer pedig mi örülhettünk a 3 pontnak. Idén nyáron 1-0-ás vereséget szenvedtünk Kecskeméten.

12 évvel ezelőtt, 2011-ben a Kecskeméti TE ellen játszottunk Magyar Kupa-döntőt, az első bajnokcsapatunk 3-2-es vereséget szenvedett azon a találkozón. A Hirös város csapata utoljára a 2014/2015-ös szezonban szerepelt az élvonalban - mielőtt tavaly ismét feljutottak a legjobbak közé - és bár Bekő Balázs irányításával a 9. helyet sikerült akkor megszerezni, NB I-es licenc hiányában nem indított csapatot a KTE, a névhasználati joggal rendelkező kft. gyakorlatilag megszűnt.

Kecskeméten a KLC-KTE SI felnőtt csapata maradt a legmagasabb osztályú együttes, ez a megye I-es bajnokságot, tehát a negyedosztályt jelentette. 2016 telén megalakult a Kecskeméti LC Kft., mely teljes mértékben átvette a felnőtt együttes működtetését a sportiskolától, majd 2017 nyarán 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben a Horváth Építőmester Zrt. (HÉP).

2016-ban a negyedik helyen zárt az együttes, 2017-ben nagy csatában szorult a második helyre a KLC, 2018-ban azonban szinte hibátlan teljesítménnyel bajnoki címet sikerült szerezni, majd a Hajdúböszörmény elleni sikeres osztályozó után a csapat feljutott az NB III-ba, ahol a 2020/2021-es szezonban az Iváncsa mögött a második helyen végzett, azonban mivel a Fejér megyei együttes nem vállalta az NB II-t, így a Kecskemét indulhatott a 2021/2022-es szezonban a másodosztályban. Óriási meglepetésre a Vasas mögött a második helyen végzett a KTE az NB II-ben, így két év alatt az NB III-ból az NB I-be jutottak a lila-fehérek, ahol aztán a csoda tovább folytatódott, hiszen az előző idényben az NB I-ben is ezüstérmes lett a KTE.

Ebben a szezonban már nem szerepel olyan jól vasárnapi ellenfelünk, mint tette azt az előző idényben, de így is vannak figyelemre méltó eredményei a Kecskemétnek, amely a tabella első négy helyezett csapatából három ellen nyerni tudott, a Paks ellen pedig döntetlent játszott (Kecskemét - FTC 2-1, Kecskemét - PAFC 4-1, Kecskemét - Vidi 1-0 és Kecskemét - Paksi FC 1-1).

A legutóbbi öt bajnoki forduló eredményei alapján a két legjobb formában lévő csapat találkozik vasárnap este 19:30-kor az öt éves Sóstói Stadionban, hiszen mi a megszerezhető 15 pontból 12-t gyűjtöttünk össze, míg a Kecskeméti TE 10-et.

A KTE legeredményesebb játékosa az ötgólos, kétszeres magyar válogatott Horváth Krisztofer.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek