ELLENFÉL-LES

Az ötödik helyezett Kecskemét otthonába látogatunk

Huszadik alkalommal mérkőzünk meg a Kecskeméttel az élvonalban. 

Szombaton 17:45-től a Kecskeméti TE otthonában lép pályára csapatunk. Ez lesz a két együttes 20. egymás elleni élvonalbeli bajnokija. Az eddigi 19 találkozóból kilencet megnyertünk, három döntetlen mellett hét alkalommal vereséget szenvedtünk. A gólkülönbség 35-26 a javunkra, ez meccsenkénti hármas gólátlagot jelent. Ebben az idényben kétszer játszottunk a Kecskeméttel, idegenben 1-0-ra kikaptunk, a Sóstói Stadionban pedig egy fordulatos, gólgazdag meccsen 3-3-as döntetlen született.

13 évvel ezelőtt, 2011-ben a Kecskeméti TE ellen játszottunk Magyar Kupa-döntőt, az első bajnokcsapatunk 3-2-es vereséget szenvedett azon a találkozón.

A hirös város csapata a 2014/2015-ös szezonban Bekő Balázs irányításával a 9. helyen végzett ugyan, de NB I-es licenc hiányában nem indíthatott csapatot a KTE, a névhasználati joggal rendelkező kft. gyakorlatilag megszűnt. Kecskeméten a KLC-KTE SI felnőtt csapata maradt a legmagasabb osztályú együttes, ez a megye I-es bajnokságot, tehát a negyedosztályt jelentette. 2016 telén megalakult a Kecskeméti LC Kft., mely teljes mértékben átvette a felnőtt együttes működtetését a sportiskolától, majd 2017 nyarán 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben a Horváth Építőmester Zrt. (HÉP).

2016-ban a negyedik helyen zárt az együttes, 2017-ben nagy csatában szorult a második helyre a KLC, 2018-ban azonban szinte hibátlan teljesítménnyel bajnoki címet sikerült nyerniük, majd a Hajdúböszörmény elleni sikeres osztályozó után a csapat feljutott az NB III-ba, ahol a 2020/2021-es szezonban az Iváncsa mögött a második helyen végzett, azonban mivel a Fejér vármegyei együttes nem vállalta az NB II-t, így a Kecskemét indulhatott a 2021/2022-es szezonban a másodosztályban. Óriási meglepetésre - a Vasas mögött - a második helyen végzett a KTE az NB II-ben, így két év alatt az NB III-ból az NB I-be jutottak a lila-fehérek, ahol aztán a csoda tovább folytatódott, hiszen az előző idényben az NB I-ben is ezüstérmes lett a Kecskemét.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők: Derekas Zoltán (szabadon igazolhatóként, legutóbb Haladás), Helmich Pál (ESMTK), Lukács Dániel (Diósgyőri VTK)
Kölcsönből visszatérők: Polyák Kristóf (Tiszakécskei LC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Távozók: Kiss Bence (Zalaegerszegi TE FC), Szalai Gábor (Lausanne-Sport– Svájc), Szuhodovszki Soma (Debreceni VSC), Tóth Barna (Paksi FC)
Forrás: NSO

A Kecskemét hazai pályán legutóbb tavaly decemberben szenvedett vereséget (az MTK nyert ott 2-1-re), azóta egy döntetlen (KTE - DVSC 1-1) és három győzelem (KTE - DVTK 2-1, KTE - Újpest 1-0, KTE - Kisvárda 3-1) a lila-fehérek mérlege otthon.

A KTE legeredményesebb játékosa a tízgólos Horváth Krisztofer.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek