MTK-VIDI

Újabb idegenbeli siker - két góllal legyőztük az MTK-t

Stefanelli ismét eredményes volt, Tóth Tamás Vid első NB I-es gólját szerezte!

A februári időpont ellenére szinte tavaszias időjárás fogadta a hazaiakat és csapatunkat a Hungária körúton szombaton a 15:00 órakor kezdődő MTK-Vidi bajnoki mérkőzés kezdésére. Bartosz Grzelak egy kicsit rotált a Kisvárda elleni kezdőn, bekerült a csapatba a győztes gólt szerző Stefanelli, Csongvai és Tóth Tamás Vid is, Kastrati, Sigér és Gradisar pedig ezúttal a kispadon kezdte a meccset, ahol helyet foglalhatott betegsége után Szabó Levente is. Kezdőcsapatunkat így a Tóth B. - Serafimov, Spandler, Gergényi - Bese, Christensen, Csongvai, Katona, Schön - Tóth T., Stefanelli tizenegy alkotta.

Argentin támadónk rögtön egy óriási helyzettel kezdte a meccset az első percben egy szöglet után, ám Demjén javította hibáját, és miután kiejtette a labdát csatárunk elé, végül nagyot mentett. Nem sokkal később Schön lövése kerülte el a kaput, majd Demjén védte Katona távoli lövését, de negyed óra játék után már a válogatott kerettag kapus sem tudott segíteni az MTK-n - Stefanelli adott fantasztikus átadást Katonának, akinek a lövését még védte a hazai kapus, de középpályásunk visszatette a labdát Tóth Tamásnak, aki nagy erővel a léc alá bombázta azt (0-1)! Ez volt Tóth Tamás első NB I-es gólja, harmadik NB I-es mérkőzésén.

Nem álltunk le a támadásokkal a vezetés megszerzése után sem, ennek pedig hamar meg is lett az eredménye: a 24. percben Christensen szögletére a hosszún a mezőny legalacsonyabb tagja, a 167 centiméter magas Stefanelli érkezett, és a hálóba fejelte azt (0-2)! Pedig az argentin támadó éppen bemutatkozó interjújában beszélt arról, hogy azért a klasszikus erőcsatár-játékot ne tőle várják szurkolóink, ehhez képest úgy érkezett a szögletre, mint egy vérbeli center! A félidő végére kicsit magához tért a két gyors gólból az MTK, a balhátvédet játszó Kovács Patrik erős lövését védte Tóth Balázs, majd a másik szárnyvédő, Varju próbálta meg kötényben ellőni a labdát kapusunk lábai között, de Balázs résen volt és hárítani tudott.

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott, közel tíz perc játék után pedig Gergényi nagy bedobása után Bese csúsztatta meg a labdát, de ezúttal nem érkezett senki a hosszún. A 63. percben Kastrati váltotta Katonát, hét perccel később pedig a két gólszerző, Tóth T. és Stefanelli helyére érkezett Szabó Levente és Berki Marcell. A kettő között Tóth Balázs mutatott be egy nagy bravúrt Kovács Mátyás lövésénél, de a gól sem lett volna érvényes, mert a hazai játékos lesről indult. A 78. percben azonban már nagyon is nagy szükség volt Tóth bravúrjára - ezúttal Kovács Patrik lőtt 18-ról, kapusunk fantasztikusan tornázta ki a hosszú felső sarokból a tekerést. Öt perc volt vissza a rendes játékidőből, amikor Kastrati beadása Kocsis könyökéről pattant le, Karakó először büntetőt adott, majd a VAR-vizsgálat után megváltoztatta a döntését. A hosszabbításban Kastrati hagyott ki egy nagy helyzetet, Bartosz Grzelak pedig még kihasználta mindkét rendelkezésre álló cserelehetőségét: újabb két fiatal, Kovács Patrik és Pető Milán lépett pályára, Schön és Christensen helyére. A cserék után gyakorlatilag véget is ért a mérkőzés, megéredemelten hoztuk el a három pontot az Új Hidegkuti Nándor Stadionból. Köszönjük a szurkolást, legyünk minél többen jövő vasárnap is, a DVSC elleni hazai mérkőzésen!

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek