ELLENFÉL-LES

Tizenegyedszer lépünk pályára a DAC ellen

A dunaszerdahelyi együttessel először 1980-ban találkoztunk, legutóbb pedig 2015-ben. 1993-ban 7-1-re győztünk ellenük.

A Videoton FC szombaton 15 órai kezdettel felkészülési mérkőzés keretein belül a DAC csapatával találkozik Dunaszerdahelyen.

A DAC keretében számos magyar származású, felvidéki játékos mellett jelenleg három egykori magyar utánpótlás-válogatott labdarúgó található, Vida Kristopher, Mervó Bence és Kalmár Zsolt, utóbbi már a felnőtt nemzeti csapatban is több alkalommal pályára lépett. A mértékadó transfermarkt.de portál becslései szerint legértékesebb játékosuk éppen a félmillió euróra taksált Kalmár, majd a 400 ezres, nigériai Ashiru következik.

Szombati ellenfelünk 11 fordulót követően a 4. pozíciót foglalja el a Szlovák Szuper Liga tabelláján, hátrányuk egy pont a 2. Slovan Bratislava és hat az éllovas Spartak Trnava mögött. Az előző kiírásban az utolsó fordulókig versenyben voltak a nemzetközi kupaindulást jelentő helyezésekért, végül pedig a 7. helyen zártak.

Történelem

A Vidi és a DAC közös történelme meglehetősen gazdag, hiszen barátságos találkozón már 1980-ban összecsaptunk velük, majd később többek között 1981-ben, 1989-ben, 1992-ben, 1997-ben, 1998-ban, 2000-ben (kétszer), 2010-ben és 2015-ben (kétszer) is. A mérlegünk a felsorolt ütközetek alatt 2 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség. Az egyik - számunkra - legemlékezetesebb összecsapást 1993-ban játszották a felek, amikor az Intertoto Kupában 7-1-re győztünk. A találkozón mesterhármast ért el Takács Lajos, Pálfi László duplázott, a maradék két gólt pedig Horváth Ferenc és Pinte Attila szerezte - utóbbi öngólt vétett.

 

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek