TUDÓSÍTÁS

Egygólos vereség a DAC otthonában

Malec és Divkovic góljaira csak Scsepovics válaszolt, így felkészülési mérkőzésen 2-1-re alulmaradtunk a dunaszerdahelyi együttes ellen.

A válogatott szünetet kihasználva csapatunk a dunaszerdahelyi MOL Arénában a DAC vendégeként lépett pályára. Marko Nikolics vezetőedző ezúttal a Horváth T. - Nego, Juhász, Vinícius, Tamás K. - Suljic, Hadzic, Varga J., Géresi - Henty, Scsepovics tizenegynek adott lehetőséget a bizonyításra. A találkozó ünnepélyes kezdőrúgással kezdődött: a hazaiak szurkolója remek szóló után higgadtan passzolt a kapuba!

A 10. percben Kalmár Zsolt erős, középre tartó szabadrúgását tornázta szögletre Horváth Tamas. Nyolc perccel később Zivkovic lőtt kapufát Malec átadását követően. A 19. minutumban született az első gól, Horváth gyenge passzára Malec csapott le, majd az üres kapuba gurított (1-0).

A 24. percben Ashiru indult meg a bal oldalról, majd Vidához játszotta a labdát, aki a támadás végén nem talált kaput. A félidő második részében nem forogtak veszelyben a kapuk, a 44. percben Tamás indítása ígéretesnek tűnt ugyan, de Macej jó ütemben jött ki a kapujából, így egygólos hazai előnynél mentek be az öltözőkbe a csapatok.

A második játékrész DAC-helyzettel kezdődött, a 47. percben a csereként beálló Mervó Bence szépen bújt ki védőink között, de lövését védte Horváth. Öt perccel később Ashiru cselezte magát helyzetig, próbálkozását Horváth hárította, majd Mervó ismétlésénél is a helyén volt.

A 61. minutumban Szolnoki jobb oldali beadása után Scsepovics csúsztatta meg a labdát, amelybe még Nego is beleért, igy les miatt érvénytelen találat született. A 64. percben ijesztő jelenet zajlott le: egy ütközést követően Mervó maradt a földön, 1 percre az eszméletét is elvesztette, de végül a saját lábán támogatták le a pályáról. A 66. percben Lazovics centerezésére Scsepovics érkezett, de az egyik hátvéd szögletre mentett. A sarokrúgás után Vinícius fejelt kapu fölé.

Mindeközben sorra kaptak lehetőséget játékosaink: a szünetben Szolnoki, majd a játékrész folyamán Réti (aki először szerepelt az első csapatban), Lazovics, Fejes és Barczi is beállt.

A 71. percben megszerezte második gólját a hazai csapat - Bajic remek indítása után Divkovic elegánsan emelt a hálóba (2-0).

Tíz perccel a talalatot követően Nego beadását Lazovics fejelte fölé. Nem sokkal kesobbb a hazai védők hibái után francia szelsőnk került helyzetbe, de ellőtte a hosszú mellett a labdát. A lefújás előtt négy perccel Aluku 18 méteres kísérletét fogta Horváth, két perccel a vége előtt pedig összejött a szépítés is. Szolnoki indítása után Lazovics beadását Scsepovics lőtte a hálóba, így 2-1-es DAC-győzelemmel ért véget a találkozó.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek