KISVÁRDA-VIDI

Öt érdekesség

Eddigi 16 bajnokijából 10-en győztesen hagyta el a pályát csapatunk a Kisvárda ellen.

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában szerdán 17:45-től a Kisvárda ellen lép pályára csapatunk a Várkerti Stadionban. A találkozóra való ráhangolódáshoz öt érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Örökmérleg

17. élvonalbeli mérkőzésére készül csapatunk a Kisvárda ellen, a két együttes 2018 óta íródó közös történelmében nagy fölényben vannak a Vidi-sikerek. Az eddigi bajnokikon tízszer győzött együttesünk, háromszor született döntetlen, háromszor pedig a szabolcsiak nyertek. A párharc összesített gólaránya 35:16 a javunkra, ami 3,2-es meccsenkénti gólátlagot jelent.

2. A leggólgazdagabb mérkőzés

A párharc leggólgazdagabb, nyolc találatot hozó bajnokija egy 2022 áprilisi mérkőzés, ami egy nagy fordításról is emlékezetes maradt. A 12. percben már 3-0-ra vezetett a vendégcsapat Sóstón, de gyorsan jöttek a válaszok, a 18. minutumban Nikolics és Funsho góljainak köszönhetően már csak 2-3 állt az eredményjelzőn, a második játékrészben aztán Zulj, Kodro és Nikolics góljaival végül magabiztos, 5-3-as győzelmet arattott a Michael Boris vezette csapatunk.

3. A legnagyobb arányú győzelem

A legnagyobb Kisvárda elleni győzelmet 2018. július 21-én, a felcsúti Pancho Arénában arattuk, amikor Danko Lazovics, Juhász Roland, Marko Scsepovics és Stefan Scsepovics góljaival nyert 4-0-ra a Marko Nikolics vezette Vidi. 2019. augusztus 31-én már Sóstón 3-0-s győzelmet arattunk a várdaiak ellen, akkor Visar Musliu, Georgi Milanov és Armin Hodzic talált be, ahogy 2020. december 18-án is 3-0-ra nyertünk, utóbbi meccsen Bamgboye Funsho duplázott és Ivan Petrjak is eredményes volt.

4. A legeredményesebb gólszerzők

A Vidi-Kisvárda párharcok góllövőlistáját Nikolics Nemanja vezeti négy góllal, őt Bamgboye Funsho és Kenan Kodro, valamint kisvárdai részről Driton Camaj követi három-három találattal.

5. A dátum: február 7.

A múltban egy bajnoki mérkőzést játszott csapatunk a szerdai találkozó napján: 2021-ben a Ferencváros otthonában 2-0-ra alulmaradtunk. 

Ezen a napon ünnepli születésnapját csapatunk technikai igazgatója, Rédei Norbert, korábbi támadónk, Nagy Adrián és 2014-ben Ligakupa-döntős középpályásunk, Orbán Gáspár.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek