Önbizalomtól duzzadó Haladás vár ránk

Artner Tamás vezetésével eddig veretlen a Haladás a bajnokságban, a Ferencváros után újabb nagy skalpot gyűjtenének.

Az eddigi 64 Haladással vívott mérkőzésünknek pont a felét 32-t megnyertünk, 12-szer játszottunk döntetlent, 108 gólt rúgtunk és 76-ot kaptunk. 1968-ban találkoztunk először, Szombathelyen 2-1-re kikaptunk, csapatunk gólját az a Karsai László szerezte, aki pályafutása alatt még 10-szer volt eredményes a zöld-fehérek ellen. Két alkalommal is 6 góllal nyertünk - mindkét meccs Székesfehérváron volt -, egyszer 1977-ben, egyszer pedig 2004-ben, amikor Daniel Tudor, akkori kapusunk is betalált a Sóstói Stadionban. Három játékosunk rúgott egy mérkőzésen 4 gólt a Hali kapujába, Wollek Tibor, Jován Róbert és Zoran Kuntics.

A jelenlegi Haladás meglehetősen masszív csapat benyomását kelti Artner Tamás vezetésével, a tavasszal lejátszott 5 mérkőzésükből kettőt megnyertek, hármat adtak döntetlenre, 9 gólt rúgtak és 5-öt kaptak. Az őszi bajnoki botladozás mellett a Ligakupától már a csoportkörök után búcsúztak, a Győr és a Lombard Pápa is megelőzte őket az A-csoportban, a Magyar Kupában pedig pont mi álltuk az útjukat a nyolcaddöntőben, november végén 1-0-ra nyertünk Fehérváron, majd a decemberi visszavágón 0-0-ás döntetlent játszottunk.

Hogy kellő önbizalommal várnak bennünket Szombathelyen, arra bizonyíték Halmosi Péter blogja, aki szerdai bejegyzésében arról írt, hogy "a Videoton kezdőcsapata semmivel sem jobb a miénknél, azaz nincs mitől tartanunk..., hazai pályán nekünk nem kell félnünk senkitől, és ezt szeretnénk bizonyítani szombaton is."

A héten a haladas.nyugat.hu oldalon megjelent információk szerint, a szabályok értelmében két kölcsönjátékosunk, Nagy Dániel és Goran Vujovics is pályára léphetne ellenünk, de Artner Tamás vezetőedző a vidi.hu kérdésére azt mondta: mindketten sérültek, így játékukra nem fog sor kerülni szombaton. A haladas.hu pénteki írása szerint Kenesei Krisztián is sérült, így ő sem játszik majd.

A Vidi elleni mérkőzés lesz egyébként az első a Rohonci úton, amikor a lelátókon tilos lesz a dohányzás. A mérkőzést egyik televízió sem tűzte műsorára, de természetesen szurkolóink semmiről sem maradnak le, hiszen a pécsi bajnokihoz hasonlóan, ezúttal is 1-2 perces élő, szöveges tudósítással, exkluzív képekkel tájékoztatunk mindenkit a vidi.hu oldalon, valamint a tervek szerint vasárnap - ha időben megkapjuk a felvételeket a szombathelyi TV-től - egy hosszabb összefoglalót is láthatnak majd a mérkőzésről.

Szerző: Acsai N. Ferenc

További hírek