KAPOSVÁR - VIDEOTON FC 0-2 (0-0)

Nikolics duplájával bevettük az eddig bevehetetlen "várat"

Küzdelmes mérkőzésen Nikolics két gólja döntött a három pont sorsáról. A Kaposvár 433 perc után kapott ismét gólt az NB I-ben és már ők sem veretlenek hazai pályán.

Egyáltalán nem várt könnyű mérkőzés csapatunkra, hiszen a Kaposvár már tavaly is megtréfált bennünket, az idei bajnokságban pedig még egyetlen csapat sem távozott 3 ponttal a Rákóczi otthonából. A meccset gyászszünet előzte meg, a héten meggyilkolt 11 éves kaposvári kisfiúra, Szita Bencére emlékeztek meg.

Nagy Vidi-helyzettel kezdődött a találkozó, Nikolics adott remek labdát Mitrovicsnak, középpályásunk 18 méterről, bal lábbal a kapu mellé lőtt. A 25. percben Walter Lee egy szép támadás végén szerzett gólt, amit Bognár sporttárs – hibásan – les miatt érvénytelenített. Három perccel később Horváth került a túloldalon helyzetbe, azonban ami sikerült neki a múlt héten Diósgyőrben, azaz gólt szerezni, az ezúttal nem jött össze, nagy ziccerben lövés helyett a cselt választotta, végül csupán szögletet sikerült kiharcolnia. A mérkőzés első félidejét egyébként nagy küzdelem jellemezte, viszonylag sok sárga lapot mutatott fel a játékvezető, és apróbb sérülések miatt is többször állt a játék.

Szünetben egyik edző sem cserélt, azonban a játék képe sokat változott, köszönhetően a hazai védelem óriási hibájának, amit Nikolics kegyetlenül kihasznált alig két perccel a második félidő kezdete után (0-1).
Az 51. percben Balázs Benjamin esett el Brachi mellett a 16-oson belül, a játékvezető sárga lapot adott a hazai játékosnak színészkedésért. A 62. percben közel járt az egyenlítéshez a Kaposvár, Haruna 25 méterről leadott bombája suhant el Bozsovics kapuja mellett. Pár perccel később Balázs az alapvonalról gurította vissza a labdát, Horváth 8 méterről, senkitől sem zavartatva az égbe lőtte a játékszert. A 79. percben Mitrovics káprázatos labdát adott Nikolicsnak, aki szép csellel rázta le védőjét, majd higgadtan a bal alsó sarokba tekerte a játékszert (0-2).
Ezzel a góllal végleg el is dőlt a három pont sorsa, bár a 90. percben még egy sárga lapot kiosztott Bognár, ezúttal a mi játékosunknak, Kovácsnak. A játékvezető ezúttal is úgy ítélte meg, hogy a futballista feldobta magát a 16-oson belül.

Összességében csapatunk megérdemelten hozta el a 3 pontot Kaposvárról. A 2012-13-as szezonban mi tudtunk először nyerni a Kaposvár otthonában, és ezzel sikerült ismét felzárkóznunk a dobogós csapatok mögé.

Ne felejtse el, hogy ma este, a SportTV Harmadik félidő c. műsorában sorsolják a Magyar Kupa negyedik fordulójának párosításait! Természetesen csapatunk is érdekelt a sorsoláson, és honlapunkon azonnal beszámolunk arról, ki lesz a következő ellenfelünk a Magyar Kupában, amint megtörtént a sorsolás.

Nézze meg a lehetséges ellenfelek listáját!


Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek