Magabiztos győzelem Máté góljaival

Második csapatunk jól játszva, magabiztosan győzte le a győriek tartalékcsapatát.

Videoton-Puskás Akadémia - Győri ETO II 2-0 (1-0)
Felcsút, 300 néző
Játékvezető: Szőts Gergely Asszisztensek: Márton Zsolt, Aradi József
Videoton-Puskás Akadémia: Pajovics - Margitics (Farkas V. 46'), Apostolopoulos, Vaszicsku, Farkas N. - Macsicza, Soós, Uros N., Molnár (Balog 65'), Jeff Silva - Máté (Elek 80')
Győri ETO II: Nagy - Kiss (Varga 46'), Windecker, Zámbó, Nyitrai, Paku (Horváth 70'), Paget, Serfőző (Nicsenko 58'), Nagy, Kálmán, Molnár
Gólszerző: Máté (14' és 56')
Sárga lap: Apostolopoulos (61'), Macsicza (68') illetve  Nagy (51'), Nyitrai (53'), Paget (56')

Felcsúton elkezdődött a centerpálya bontása, hiszen egy vadonatúj stadiont építenek a mostani helyére. Emiatt a Puskás Akadémia hátsó füves pályáján rendezték meg a vasárnap délutáni NB II-es bajnokit.

A két csapat esőben kezdte el a mérkőzést, azonban nem kellett sokat várni az első helyzetre, melyet csapatunk alakított ki. A 8. percben Soós remek labdával indította a jobb szélen Molnárt, aki kapura lőtt, de a labda a jobb kapufa mellett elsuhant. Egy perccel később Jeff Silva kergette a győri védőket az őrületbe szép cseleivel, majd 22 méterről kapura lőtt, a győriek kapusa a levegőben úszva, hatalmas bravúrral védte a lövést. A 14. percben megszereztük a vezetést. Történt, hogy Jeff Silva indította Farkas Norbertet a bal szélen, a felfutó szélső védőnk egy cselt követően beadta a labdát, Máté érkezett, és közelről a bal alsóba fejelt. 1-0. A 25. percben jegyezhettük fel az első győri próbálkozást. Egy jobb oldali szöglet suhant el a fejek felett, majd végül Jeff Silva tisztázott.

Fordulás után az 56. percben tovább növeltük az előnyünket. Apostolopoulos tört be a győri 16-oson belülre szép cselekkel, ahol aztán Paget Olivér szabálytalankodott görög védőnkkel, járt is a jogos büntető. A labda mögé Máté állt, és nagyon magabiztosan értékesítette a 11-est. 2-0. Ezzel fiatal csatárunk megszerezte szezonbeli 14. gólját, így ismét átvette a vezetést az NB II góllövőlistáján a 13 gólos Tischler Patriktól. A 73. percben Soós a balösszekötő helyéről, körülbelül 20 méterről kapura lőtt, a vendégek hálóőre bravúrral védte a kísérletet. A 81. percben jártak a vendégek a legközelebb a gólszerzéshez, 23 méterről végezhetett el Nyitrai egy szabadrúgást, a labda a felső lécen csattant.

Hartyáni Gábor együttese jól játszva, magabiztos győzelmet szerzett az ETO második csapata ellen. Folytatás jövő hét szombaton 17 órakor, amikor is a kieső helyen lévő Budaörs otthonában lép pályára a Videoton-Puskás Akadémia.


Egy fiatal, de nagyszerű fizikai állapotban lévő Győrt sikerült legyőznünk. A srácok jól játszottak, ellenfelünk egy pontrúgást leszámítva nem tudott helyzetet kialakítani a kapunk előtt. Megérdemelten tartottuk itthon a 3 pontot.




Szavazzon a Vidi-mezre a SportTV mezszépségversenyén az alábbi linkre kattintva!

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek