Következő ellenfelünk a 18-szoros román bajnok

Magyar idő szerint vasárnap 19 órakor játszunk a Dinamo Bukaresttel. A mérkőzést élőben közvetíti a Sport2!

"Câinii roși", mely magyarul "Vörös kutyák"-at jelent, nem véletlen, hogy a klub címerében is találkozhatunk a két szokatlan színű házőrzővel. Legutóbb a 2006-2007-es szezonban bizonyultak Románia legjobb labdarúgócsapatának, ez volt a 18. bajnoki címük. Tizenkét alkalommal sikerült a Román Kupát is elhódítaniuk, amelyre egyébként az előző szezonban is lehetőségük nyílt, ugyanis döntőt játszhattak. Ráadásul 21 év után ismét Románia két legeredményesebb csapata küzdött meg egymással a döntőben, a Dinamo ellenfele a Steaua Bukarest volt. A Brassóban megrendezett mérkőzést végül a Steaua nyerte meg 2-1-re, így sikerült ősi riválisuknak visszavágniuk az 1990-es kupadöntőben elszenvedett vereségért.

Vasárnapi ellenfelünk - akik egyébként ugyanabban a tengerparti szállodában laknak, ahol csapatunk is - eddig remekel a román bajnokság aktuális szezonjában. 18 fordulót követően az első helyen állnak, 1 ponttal megelőzve a kolozsvári CFR Cluj csapatát.

A Dinamo keretének becsült értéke 22 millió Euró körül van. Érdekesség, hogy a 30 fős keretben csupán 3 idegenlégiós található. A legértékesebb játékosuk a 23 éves Cristian Balgradean. A fiatal hálóőr tavaly már a román válogatottban is bemutatkozott, méghozzá győztes mérkőzésen, a románok 3-1-re verték barátságos meccsen Görögországot.

A "Vörös Kutyák" a napokban megnyerték a Taurus Kupát is Belekben. A döntőben a CSZKA-Szófiát győzték le 2-1-re, de nem emiatt maradt emlékezetes a mérkőzés, hanem azért a ritkán látható bunyóért, amit egy rossz ütemű becsúszás váltott ki. (Nézze meg a mérkőzés góljait és a csetepatét a Dinamo Bukarest honlapján!) Bízzunk benne, hogy vasárnap hasonló jeleneteknek nem lehetünk majd szemtanúi.

Ne felejtse, hogy a Dinamo Bukarest - Videoton FC felkészülési mérkőzés vasárnap - magyar idő szerint - 19 órakor kezdődik, melyről honlapunk online-közvetítéssel jelentkezik. A Sport2 pedig élőben közvetíti a meccset a TV-ben!

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek