Következhet az "El Submarino Amarillo"

Csapatunk csütörtökön 16 órától a Segunda B-ben szereplő Cádiz CF ellen játsza újabb felkészülési mérkőzését.

Magyar vonal
A Cádiz CF 100 esztendős történetét magyar labdarúgók is írták, Schróth Lajos az 1989/1990-es idényben 10 mérkőzésen 1 gólt szerzett a klub színeiben, míg Szendrei József négy szezont húzott le a Cádizban. A 10-szeres válogatott hálóőr 1988 és 1992 között 79 alkalommal őrizte a csapat hálóját, utóbbi évben nemcsak a Cádiz CF-nek, az aktív játéknak is búcsút intett Spanyolországban.

Feljutás a célkeresztben
A Cádiz CF jelenleg a Segunda B 4. csoportjában szerepel, féltávnál negyedik helyen áll José González vezetőedző együttese, mely 23 meccsen 12 győzelmet, 3 döntetlent és 8 vereséget könyvelhetett el. Jelenlegi talán legjobb játékosának Aaron Bueno Gomez számít, a levantei nevelésű támadó ősszel 7 góllal segítette csapatát. A gárda két légióst is alkalmaz, bár a veterán argentín csatár, Mariano Toedtli ebben az idényben még nem lépett pályára. A másik vendégjátékos sem kapott sok lehetőséget, a kongói középpályás, Wilfred Moke 5 bajnokin játszott ősszel.
A Cádiz CF tehát, ha nem is története legszebb időszakát éli, komoly ellenfélnek ígérkezik, a mérkőzés csütörtökön 16 órakor kezdődik a spanyol gárda 21.000 férőhelyes otthonában, a Ramón de Carranza Stadionban.

Szerző: Németh Zoltán

További hírek