EDZŐTÁBOR

Ismerjétek meg az edzőtábor két fiatal újoncát!

Husvéth Ádám többször is edzett már az NB I-es csapattal és edzőmeccseken is szerepelt a Vidiben, de edzőtáborban először vesz részt, akárcsak a 16 éves Fodor-Papp Tamás. 

Első alkalommal edzőtáborozik a Vidi NB I-es csapatával a 20 esztendős Husvéth Ádám, illetve a 17. születésnapját februárban ünneplő Fodor-Papp Tamás, akiket arra kértünk, röviden mutassák be magukat, meséljenek arról, miért épp a labdarúgást választották és milyen terveik vannak a jövőben.

"Négyéves koromban kezdtem el focizni, a labdarúgás alapjait Sárbogárdon sajátítottam el. Immár tíz esztendeje azonban a Vidi játékosa vagyok, végigjártam a ranglétrát a klub utánpótlásában. Bárdosi Balázs és Palánki Csaba voltak az első edzőim a Vidinél, tulajdonképpen nekik köszönhetem, hogy ide kerültem, egy Sárbogárd-Vidi utánpótlás edzőmeccsen figyeltek fel rám. Később Bozai Attila, Bencze Zsolt, Simek Péter és Vajda Gusztáv is az edzőim voltak a Vidinél - Guszti bával két korosztályban, U15-ben és U19-ben is együtt dolgoztam, neki tényleg sokat köszönhetek, sokat tanultam tőle, de ez igaz az összes eddigi edzőmre is. Az előző szezonban kerültem fel az NB III-as csapathoz, eleinte csereként játszottam, majd a szezon második felében egyre többször kezdőként is pályára léptem. Az idei szezonban pedig sikerült alapemberré válnom, mind a 16 NB III-as bajnokin kezdőként szerepeltem. Idén nagyon fiatal csapatunk van az NB III-ban, jelenleg a 20 évemmel a második legidősebb játékosnak számítok a keretben, de úgy érzem, a csapat folyamatosan fejlődik és bőven van potenciál a keretben. Itt a horvátországi edzőtáborban nagyon jó munkát végzünk, a közeg számomra nem új, hiszen korábban már többször együtt edzettem az első csapattal és edzőmeccseken is pályára léptem. Igyekszem az edzéseken mindig száz százalékot nyújtani, szeretném meghálálni a belém vetett bizalmat és remélem, hogy a jövőben még többször együtt edzhetek majd az első csapattal. Nyilván a célom pedig az, hogy a Vidiben bemutatkozhassak az NB I-ben is, addig azonban még sok munka vár rám" - fogalmazott honlapunknak Husvéth Ádám.

"Ádámhoz hasonlóan én is négyéves voltam, amikor elkezdtem focizni. Fehérvári srác vagyok, úgyhogy nekem már az első utam Sóstóra vezetett még óvodásként, ha jól emlékszem, akkoriban készült el a stadionnal szemben lévő fedett focicsarnok, ahol az ovifoci volt. Én is több edzővel dolgoztam együtt a Vidi utánpótlásában és nekem is Bárdosi Balázs volt az egyik legmeghatározóbb edzőm, akinek sokat köszönhetek. De szintén nagy hatással volt rám a Vidi legendája, Vadász Imre is, aki még U10 előtt volt az edzőm. Később Disztl Milán, Csrepka Tamás, Zimmermann Tamás, Balogh Zoltán, Arany Dávid és Vajda Gusztáv is voltak az edzőim, de kapusként természetesen a kapusedzőkkel dolgoztam a legtöbbet. Az alapokat Milinte Árpád tanította meg nekem, de később Mári Attila és Hegedüs Ferenc is a kapusedzőim voltak, most pedig már Brockhauser István foglalkozik velem az NB III-as csapatnál. Nagyon örülök annak, hogy itt lehetek az első csapat edzőtáborában, de természetesen helyén kezelem a helyzetet, tudom, hogy Gergely Roli az iskolai vizsgái miatt nem tudott most eljönni és őt helyettesítem, azonban igyekszem az edzéseken olyan teljesítményt nyújtani, hogy senkinek ne okozzak csalódást. Ősszel leginkább az U17-es csapatban védtem, hiszen nem csak itt az NB I-ben, de az NB III-as csapatban is a legfiatalabb vagyok, ugyanakkor büszkeséggel tölt el, hogy ebben a szezonban bemutatkozhattam bajnoki mérkőzésen a Vidi II-ben. Emellett korábban az U16-os, ebben a szezonban pedig már az U17-es válogatottba is többször meghívtak és nagyon bízom abban, hogy a jövőben is számítanak majd rám a válogatottban is" - nyilatkozta honlapunknak Fodor-Papp Tamás.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek