Kölcsön-figyelő: május 2-9.

Zsóri Dániel hétközben két gólt szerzett az FTC otthonában, amivel a 31. forduló legmagasabb InStat-indexét érte el.

Egy hét elteltével ismét megnéztük, hogy teljesítettek a Vidi kölcsönadott labdarúgói.

Az NB I-ben két fordulót is rendeztek a mögöttünk hagyott héten. Budu Zivzivadze kezdőként lépett pályára az Újpest csütörtöki, Kisvárdán 2-1-re elveszített bajnokiján, de sérülés miatt már a 26. percben le kellett cserélni, aminek következtében kihagyni kényszerült a lila-fehérek csapatunk elleni, vasárnap 1-1-re végződött mérkőzését. Zeke Márió a Gyirmót mindkét bajnokiját végigjátszotta, szerdán a Paks ellen 3-3-ra végzett csapata, vasárnap pedig 1-0-ra nyert a Zalaegerszeg otthonában. A ZTE-ben Zsóri Dániel szerdán a Ferencváros és vasárnap a Gyirmót ellen is kezdett, előbbi meccsen a 66. és a 87. percben is gólt szerzett, a 88.-ban lecserélték, együttese 5-3-re alulmaradt (Zsóri a hétközi forduló legmagasabb InStat-indexét érte el), utóbbin a félidőig volt a pályán és a Gyirmót elvitte a három pontot a zalai megyeszékhelyről. Halmai Ádám hétközben a ZTE első csapatában a cserepadon kapott helyet az FTC otthonában, majd vasárnap kezdőként a 68. percig volt a pályán a kék-fehérek második együttesének Balatonfüred ellen 2-1-re elveszített NB III-as bajnokiján.

Az NB II-ben a Budaörs 1-1-re végzett a Csákvár otthonában, a kooperációs megállapodás keretében ott szereplő Kojnok Zsolt a 66. percben lépett pályára, Horváth Barnabás ezúttal nem állt be. Csoboth Kevin kezdőként a 88. minutumig volt a pályán a Szeged Pécs elleni, idegenben gólnélküli döntetlenre végződött találkozóján. Szabó Levente kezdőként a 63. percig játszott a Budafok Ajkán 2-0-ra elveszített bajnokiján.

Külföldön szereplő kölcsönjátékosaink közül Emil Rockov védte a szerb élvonalbeli Vojvodina kapuját a Partizan otthonában 2-1-re elveszített szombati bajnokin. A hétvégén ismét Gundel-Takács Bencével kezdődött a horvát másodosztályú NK Jarun összeállítása, azonban ezúttal nem sikerült a pontszerzés, a Varazdin 4-0-s sikerével otthon tartotta a három pontot. Lyes Houri együttese, a Craiova 2-1-re kikapott az FCSB ellen a román első osztály rájátszásában, a francia középpályás azonban sérülés miatt továbbra sem bevethető.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek