Kölcsön-figyelő: április 11-17.

Zivzivadze két góllal járult hozzá az Újpest sikeréhez, Rockov két győztes bajnokin védett a múlt héten.

Egy hét elteltével ismét megnéztük, hogy teljesítettek a Vidi kölcsönadott labdarúgói.

Az NB I-ben Budu Zivzivadze a 24. és a 37. percben is gólt szerzett a Zalaegerszeget 4-0-ra legyőző Újpestben, a 61. minutumig a pályán lévő georgiai (grúz) támadó szerezte csapata első és második találatát - az InStat elemzőcég adatai szerint a csatárok közül ő nyújtotta az NB I 28. fordulójának legjobb teljesítményét. Ugyanezen a mérkőzésen a vendégeknél Zsóri Dániel kezdett, a 71. percben lecserélték, Halmai Ádám nem volt a keretben. Zeke Márió nem volt a Debrecenben 3-1-es vereséget szenvedő Gyirmót meccskeretében.

Az NB II-ben Csoboth Kevin csapata, a Szeged hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett a Siófoktól, a fiatal szélső végigjátszotta a mérkőzést (múlt hétfőn, az előző forduló zárómeccsén a Szeged 3-1-re kikapott a listavezető Vasas otthonában, Csoboth a 79. percig játszott, a 64.-ben sárga lapot kapott). Szabó Levente kezdőként a 75. percig játszott a Győrt 2-0-ra legyőző Budafokban. A Soroksártól 1-0-s vereséget szenvedő Budaörsben a kooperációs megállapodás keretében ott szereplő Kojnok Zsolt kezdő volt, a 79. percben cserélték le, Horváth Barnabás ezúttal nem állt be.

Külföldön szereplő kölcsönjátékosaink közül Emil Rockov a múlt héten két győztes bajnokin védte a szerb élvonalbeli Vojvodina kapuját, hétfőn a Proletert verték 2-1-re, vasárnap a Napredakot 2-0-ra. Gundel-Takács Bence kapott gól nélkül zárta a horvát másodosztályú NK Jarun szombati bajnokiját, a mérkőzésen védő fiatal hálóőr együttese 0-0-t játszott a Solin ellen. Lyes Houri csapata, a Craiova 3-0-ra verte idegenben a Farul Constantát a román élvonal rájátszásában, a francia középpályás viszont sérülés miatt továbbra sem volt együttese keretében.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek