Király csodagólja kevés volt

Volt Vidi-játékosok góljaival nyert Felcsúton a listavezető Tatabánya.

Az MTK után a szintén feljutásért küzdő Tatabánya látogatott Felcsútra a Ness Hungary NB II 4. fordulójában. A vendégeknél több egykori Vidi-játékos is pályára lépett, sőt Móri már a harmadik percben bevette a csapatban most debütáló Pajovics kapuját. A gól szerencsére nem fogta meg fiatal csapatunkat. A pályán egyenlő erők küzdelmét láthatta a szép számú közönség. A félidő vége előtt, a Ligakupában a Gyirmót ellen "lesgólt" szerző Király Patrik szenzációs gólt szerzett. Felnézett és látta, hogy a vendégek kapusa kint áll a kapujából, ezt követően 40 méterről olyan gólt rúgott, ami ha a Bundesligaban születik, akkor hetekig ismétli az EuroSport. Egyszerre volt okos, tudatos és vagány Király megoldása. A 44. percben a vezetést is megszerezhettük volna, Elek Bence azonban 4 méterről kapu mellé pörgetett.

Fordulás után nem sokat változott a játék képe, egészen az 53. percig, amikor is büntetőhöz jutottak a vendégek. A szabálytalanság nem volt teljesen egyértelmű, valószínűleg kellett hozzá Sitku rutinja is, a játékvezető azonban 11-est ítélt, amit a sértett magabiztosan értékesített. A mérkőzés 80. percében, még az elsőnél is kérdésesebb szituációban ítélt büntetőt a "spori", hiszen Jankovics egyértelműen a labdát találta el, és nem ellenfele lábát. Ezt a büntetőt is higgadtan értékesítette Sitku. 1-3 után már csak egy csapat volt a pályán, azonban a 80. percig teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a bajnoki címért harcoló tatabányaiaknak, akik a 4. forduló után továbbra is 100%-osak.

A RÉSZLETEKÉRT OLVASSA EL ONLINE-KÖZVETÍTÉSÜNKET!


"Nem érdemeltünk vereséget. 1-1-nél be kellett volna lőni a ziccerünket, de a legnagyobb baj az volt, hogy nem csak az ellenfél ellen kellett megküzdenünk. Úgy gondolom, hogy megítéltek ellenünk két jogtalan 11-est, ezt viszont természetesen nem bírta már el fiatal csapatom. Elégedett vagyok a srácok teljesítményével, az utolsó 10 percet leszámítva teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a bajnokesélyes Tatabányának."

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek