TUDÓSÍTÁS

Jöhet a Real - óriási csata után UEFA Kupa-döntős a Vidi!

A Željezničar ledolgozta kétgólos hátrányát a második félidő felére, de az utolsó pillanatban Csuhay a Vidit lőtte tovább. A fináléban a spanyol Real Madrid lesz az ellenfelünk.

Kétgólos előnyből várhattuk az UEFA Kupa elődöntőjének visszavágóját, miután hazai pályán 3-1-re legyőztük a jugoszláv Željezničar csapatát, a szarajevói találkozó azonban pokoli nehéznek ígérkezett.

A Zseljo az 5. percben jelezte, komolyan gondolja, hogy hátrányból indulva is kiüti a Vidit: Baljic adott be balról, a labda Disztl László fejéről Curichoz, majd vissza védőnkhöz pattant, aki nem tudott felszabadítani, így Bahtic lőhetett helyzetben, Disztl Péter először még hárított, de az ismétlés 4 méterről már védhetetlen volt. (1-0.)

A folytatásban rendeztük a sorokat, mindkét oldalon kisebb helyzeteket láthatott a 25 ezer fős publikum. Burcsa a 19. percben egy szép csel után lőtt a bal alsó mellé 17 méterről, a 28. percben Samardzija labdáját fogta Disztl. A félidő végén Skoro bombázott mellé 25-ről, ez volt a játékrész utolsó lehetősége. Korábban Szabót és Wittmannt is ápolni kellett, de szerencsére mindketten folytatni tudták a játékot.

A második félidő 4. percében Bazdarevic szabadrúgása után Bahtic került óriási ziccerbe, de Disztl Péter hatalmasat védett, maradt az 1-0! Az 58. percben Bazdarevic szabadrúgását hárította kapusunk, a 63. percben pedig újabb jugoszláv helyzet maradt ki: egy labda két védőnk, Csuhay és Disztl László fején is megcsúszott, így Skoro kiléphetett vele, Curic elé játszott, aki nyolc méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

A 73. percben bekövetkezett, amitől mindenki tartott. Újabb gólt szerzett a Zseljo, és ezzel már ők álltak továbbjutásra: Bahtic a jobb oldalról adott be, Disztl Péter ráütötte a labdát Samardzijára, Curic pedig lesgyanús helyzetből, három méterről bevágta. (2-0.)

A továbbiakban próbálta tartani az eredményt a Željezničar, ami sikerült is nekik a 88. percig, akkor azonban megtörtént a csoda, gólt szereztünk a Grbavicában! Disztl László ugratta ki Csuhayt, hátvédünk 8 méterről, jobb oldalról lőtt, Skrba még hozzáért a labdához, de az végül a hálóban kötött ki! (2-1.)

A maradék pár percben már nem tudtak felállni a hazaiak, az utolsó pillanatban tehát kiharcoltuk a továbbjutást, összesítésben 4-3-mal jutottunk az UEFA Kupa döntőjébe, ahol a spanyol szupercsapat, a Real Madrid vár ránk! 

 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek