Arasznyira az UEFA Kupa döntőjétől

Disztl Péter: „Elszántan készülünk erre a visszavágóra.”

A Zseljeznicsar elleni 3-1-es székesfehérvári győzelem mindenképpen jó alapot adott, hogy az UEFA Kupa döntő reális cél maradjon, ám a siker ellenére sem lehetett egyértelmű opciónak tekinteni a továbbjutást. „Az eddigi sikerek - a Dukla Praha, a Paris SG, a Partizan, a Manchester legyőzése - után, újabb bravúr szükséges a döntőbe jutáshoz. A csapatból kulcsemberek hiányoznak, mégis reméljük, hogy a fehérváriak ezt az akadályt is sikerrel veszik.” - írta a visszavágót beharangozó cikkében a Népsport.

Kovács Ferenc mesteredző optimista volt: „Úgy vélem, esélyünk van a döntőbe kerülésre. De ahhoz nagyon taktikusan, okosan és főként higgadtan kell játszania mindenkinek. Egy biztos, nem ijedünk meg a Zseljótól. Miért is tennénk? Ha mindenki azt játssza, ami joggal várható tőle e nagy tétmérkőzésen, akkor nem okozunk csalódást.”

A visszavágó előtt néhány nappal, Kovács Ferenc még megnézte a Zseljeznicsar bajnoki mérkőzését. „Hogy mit fognak nyújtani, azt pontosan le lehet mérni. Rohanni fognak és gyorsan dűlőre akarják vinni a dolgot. Ezért nehéz lesz ellenük. Azt már megfigyeltem, nehezen tudnak otthon veszíteni. Ezért aztán minden helyzetbe belemennek. Agresszívek, fanatikusak. És biztosak a sikerben.” - összegezte a látottakat.

Disztl Péter kapus kiemelte, a csapat sikerekben kovácsolódott össze, és sok mindent megoldottak már együtt: „Egészséges önbizalmat szereztünk. Hiszünk abban, amit a másik csinál, tudjuk, jót akar. A csapatért, mindannyiunkért teszi”. Hozzátette, elszántan készülnek a visszavágóra.

A Zseljó nem kevésbé volt elszánt, Ivica Oszim edző a székesfehérvári eredmény ellenére továbbra is hitt csapatában és a továbbjutásukban: „Legalább két góllal nyerünk. Vasárnap a Crevna Zvezda ellen 2-0-ra győztünk és sok helyzetünk kimaradt, most ha ugyanez lesz az eredmény, akkor nemcsak behoztuk a hátrányunkat, hanem tovább is jutottunk. Megígérem, hogy nem botlunk a cél előtt.” - nyilatkozta Varga Bélának, a Népsport tudósítójának a vendéglátók szakvezetője.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek