BEHARANGOZÓ

Csak újabb bravúr segíthet a Manchester ellen - három kulcsjátékost is elveszített a Vidi

"Lesz-e happy end az UEFA Kupa nyolcadik fordulójában?” - tette fel a kérdést a Népsport a visszavágó előtt.

„Az egygólos manchesteri vereséget követően csekély esélye maradt a Videotonnak a továbbjutásra: gyakorlatilag „elvesztette” három játékosát. Májer és Csuhay begyűjtötte második sárga lapját, így kiszálltak már a visszavágó előtt. Csongrádi pedig a pálya talajának „rabja” lett, amikor egy rossz mozdulat következtében olyan sérülést szenvedett, amely csak lassan gyógyul. A vereség árát most fizeti valójában a Videoton. Három kulcsembere esett ki a sorból, s nem akármilyen körülmények között.” - foglalta össze lényegre törően a Népsport a visszavágó előtti helyzetünket. Ráadásul, ahogy Kovács Ferenc is fogalmazott korábban: a Videotonnak mindössze 12 NB I-es szintű játékosa van, így a remények még tovább csökkentek.

Az előjelek sem voltak éppen biztatóak, a bajnokságban egymás után kétszer is vesztettünk; kikaptunk a Pécstől, majd a Győrtől. Kovács Ferenc vezetőedző nem véletlenül nyilatkozott visszafogottan: „Szerintem a teljes csapattal hetven százalékos esélyünk lett volna a továbbjutásra. Hogy most miben bízom? Abban, hogy a bajnokságban elszenvedett két vereséget követően a tartalékok is becsülettel helytállnak és bizonyítanak.”

A tartalékosan felálló Videoton mellett, az időjárási körülmények is a Manchesternek kedveztek. Vasárnap 20 milliméteres csapadék zúdult Székesfehérvárra, majd kedden újra eleredt az eső, ami sokat ártott a stadion talajának. „Sajnos ez a tény is az angoloknak kedvez - mondta Kovács Ferenc - Közismert, hogy ők a bajnokság jelentős részét hasonló körülmények között vívják.”

Összességében, egyáltalán nem volt túlzó és elbizakodott Ron Atkinson nyilatkozata: „Egy- vagy kétgólos győzelmet várok a csapattól. Célunk az UEFA Kupa megnyerése. Tudom, nehéz meccs elébe nézünk, de a mai helyzetben jobb a Manchester. Gondolom, a Videoton kitámad majd, hogy behozza hátrányát, s ez nekünk kedvezhet.”

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek