TUDÓSÍTÁS

Disztl-parádé és Májer-bomba - győzött a Vidi a Bernabeuban

A Real két lesgólt lőtt, kihagyott egy büntetőt. Disztl Péter klasszis teljesítményt nyújtott, a végén pedig Májer döntött. Másodikként fejeztük be az UEFA-kupa 1984-'85-ös sorozatát!

Az UEFA-kupa döntőjének visszavágójára a Real Madrid otthonában, a legendás Santiago Bernabeu Stadionban került sor. A királyi gárda az első meccsen 3-0-ra győzött Székesfehérváron, így leginkább az lehetett a Vidi célja, hogy szépen búcsúzzon a fantasztikus sorozattól. Legjobb összeállításunkban léptünk pályára, ott volt a kezdőben Csongrádi és Májer is.

Hazai rohamokkal indult a meccs, a 4. percben Valdano fejesét, a 6. percben Santillana lövését fogta Disztl. A 8. percben Májer lőtt mellé ígéretes helyzetből, pár pillanattal később azonban úgy tűnt, folytatja az első meccsen elindított fiesztát a spanyol sztárcsapat, hiszen Végh lerántotta Butraguenot a tizenhatoson belül, büntetőhöz jutottak a madridiak. Valdano állt a labda mögé, de Disztl Péter eszén nem lehetett túljárni! A bal alsó sarokra tartó lövést fantasztikus vetődéssel kiütötte kapusunk!

A következő 10 percben mindkét kapu előtt adódtak kisebb lehetőségek, majd a 26. percben Vadász révén majdnem vezetést szereztünk: 12 méterről leadott lövését Miguel Ángel bravúrral hárította. Butragueno helyzet az egyik, Szabó fejes a másik oldalon a 30. perc körül, de maradt a 0-0. A félidőt egy Michel szabadrúgás zárta, ami mellé ment.

A második játékrész ugyanúgy folytatódott, mint az első, előbb Santillana lőtt mellé, majd Butragueno próbálkozását védte Disztl. Az 52. percben Gallego lövésénél, két minutummal később Míchel bombájánál is helyén volt kapusunk. A 66. percben a kicsit korábban Csongrádit váltó Wittmann lőtt kevésssel mellé távolról. A 69. percben Butragueno 18 méterről tüzelt, a remek lövést Disztl szögletre ütötte. 

A 76. percben Santillana, a 77. percben Szabó szerzett lesgólt, továbbra is maradt a döntetlen. De már nem sokáig! A vége előtt 5 perccel Wittmann adott be jobb oldalról, Sanchisról Májer elé pattant a labda, szélsőnk pedig 17 méterről egyből a léc alá lőtt! (0-1.)

A 88. percben a Keselyű, vagyis Butragueno újra csak lesről talált be, ezt sem adta meg a belga játékvezető, az eredmény pedig ezután már nem változott. Győztünk a Bernabeuban, elsősorban Disztl fantasztikus védéseinek, no és persze Májer bombagóljának köszönhetően. Győzelemmel és a második hellyel búcsúsztunk az UEFA-kupától.

 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek