VIDEOTON FC - FK BATE BORISZOV 1-1 (0-0)

Harcos döntetlen a BATE elleni első meccsen

Csapatunk a mérkőzés egészét tekintve jobban futballozott fehérorosz ellenfelénél, azonban Fortuna ismét hátat fordított nekünk - játékosaink azonban nem adták fel, és az 1-1-nek a vendégek örülhettek jobban.

Csapatunk a fehérorosz bajnokot, az FK BATE Boriszovot fogadta kedden este a Sóstói Stadionban a Bajnokok Ligája harmadik selejtező körében. A mieink az előző körben a walesi bajnokot ejtették ki, míg a BATE az ír Dundalk ellen harcolta ki a továbbjutást.

A találkozó elején többet birtokoltuk a labdát, komoly helyzetet azonban nem láthatott a stadionba kilátogató közel 3200 néző az első tíz percben. A 11. minutumban Mladenovics 23 méterről, jobbal lőtt, alig ment fölé a labda. Hat perccel később Alekszijevics kínálta meg Danilovicsot 25 méterről, kapusunk a helyén volt. A 20. percben egy szabadrúgást követően Juhász maradt a földön, az ápolás után ugyan visszatért, de sokáig nem tudta már folytatni a játékot, a 29. percben Lang váltotta Juhászt. Közben a 27. minutumban Gyurcsó passza egy védőről Ivanovszki elé pattant, aki ballal a jobb alsót célozta meg, Csernik nagyot védett. Bő tíz perccel később Maréval lapos beadása után Ivanovszki elől mentett egy védő a gólvonal elől. Majdnem öngól lett! Az első félidő utolsó említésre méltó eseménye egy Maréval-szabadrúgás volt, francia védőnk 18 méterről, ballal tekert alig a bal felső sarok mellé.

A második félidőt a vendégek kezdték aktívabban, a 48. percben Mladenovics lapos beadása után Vinícius mentett nagyot a kapunk előtt. Nyolc perccel később Nikolics szöglete után Baha fejelt a hosszúról, Luijckx belecsúsztatott a labdába miután hátulról meglökték, ami a kapunk bal oldalában kötött ki (0-1). Láttunk már olyat, hogy ilyen lökésért szabadrúgást ítélt egy játékvezető kifelé. A mérkőzés kimenetele mindenesetre kísértetiesen hasonlított a legutóbbi, Haladás elleni bajnokinkra, ezúttal viszont az öngól után sikerült nagyobb fokozatra kapcsolnunk. Gyurcsó több távoli lövéssel is próbálkozott, de volt néhány veszélyes beadásunk is. A 69. percben viszont Danilovics tartotta meccsben csapatunkat. Előbb egy Hordejcsuk-lövés után a felső lécre ütötte a labdát, a visszapattanót Rogyionov fejelhette kapura hatalmas helyzetben az ötösről, Danilovics megint nagyot védett. Hat perccel a vége előtt Ivanovszki lépett ki ziccerben, majd magabiztosan a hálóba lőtt, de lest jelzett az asszisztens. Nagyon véleményes helyzet volt, Ivanovszki minimum egyvonalból indult, nagyon úgy tűnt, szabályos gólt vettek el tőlünk. Játékosaink azonban továbbra sem adták fel, és küzdelmüket a 89. percben siker koronázta: sokadik szögletünket tekerte kapu elé Gyurcsó, a kaputól 7 méterre érkező Vinícius pedig a vendégek kapujába juttatta a játékszert (1-1).

Az utolsó percekben is nálunk volt a labda, de újabb helyzetet már nem sikerült kialakítanunk. A látottak alapján csapatunk megérdemelte volna a győzelmet, nagyon sokat tettek érte a játékosok. Az 1-1-es végeredménynek a fehéroroszok örülhettek jobban, hiszen idegenben gólt szereztek, és nem kaptak ki, vagyis előnyösebb helyzetből várhatják a jövő heti visszavágót. A mieinknek mindenképp gólt kell szerezni idegenben, nagyon nehéz lesz kiharcolni a továbbjutást, de azzal a szívvel és lelkesedéssel, amivel ma pályára léptek, és egy kicsi szerencsével, ki lehet ejteni ezt a BATE-t a BL-ből.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek