VIDEOTON FC - PMFC-MATIAS 2-1 (0-1)

Előnnyel várhatjuk a visszavágót a Magyar Kupa negyeddöntőjében

A vendégek szereztek vezetést az első félidő végén, a második játékrészben sok helyzetet alakítottunk ki, Feczesin egyenlített, Álvarez pedig a győztes gólt is belőtte büntetőből.

Szerda este hazai pályán fogadtuk a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a PMFC együttesét. A baranyai alakulat jól kezdte a 2015-ös évet, hiszen az első tavaszi bajnokijukat 2-0-ra megnyerték az Újpest otthonában. A kupában a DVSC-t búcsúztatták az előző körben.

Csapatunkban bemutatkozott a holland Kees Luijckx, de Remi Maréval és Mirko Ivanovszki is a kezdőcsapatban kapott helyet. Nagy Vidi-helyzettel kezdődött a találkozó: Álvarez adott szép labdát Feczesinnek, aki átvette azt, majd kapura lőtt, ám a pécsi kapus, ha nehezen is, de védte a lövést. A 9. percben Stopira lőtt kapu mellé 17 méterről, majd három perccel később újabb két nagy helyzetünk volt. Előbb Vinícius szerezhette volna meg a vezetést, azonban a pécsi védők szögletre tudtak menteni, majd a sarokrúgást követően Maréval elé került a labda, ő pedig távolról kapura lőtt, egy pécsi játékosról viszont szögletre pattant a játékszer. Az újabb sarokrúgást követően Chakla fejelt kapu mellé. A 26. percig kellett várni az első pécsi helyzetre, ekkor Rácz iramodott meg a bal szélen, majd Heffler mellett, éles szögből kapu mellé/fölé bombázott. Az első játékrész második felében egyre veszélyesebben futballozott a PMFC, főleg Frőhlich okozott gondot a kapunk előterében.

Egy perccel a félidő vége előtt aztán megszerezték a vezetést a vendégek, egy alapvonalról visszapasszolt labdát Frőhlich Roland lőtt laposan a kapunkba. (0-1).

Szünetben kettőt cseréltünk, Stopira és Luijckx maradtak az öltözőben, helyükre Pajac és Trebotic álltak be. Az 50. percben Pajac szép cselekkel tört be a 16-oson belülre, majd a bal szélről kapu elé lőtt, Gőcze kivetődve szerezte meg a labdát Feczesin elől. A folytatásban két Ivanovszki lövést jegyezhettünk fel, az első nem talált kaput, a másodikat pedig blokkolták a pécsi védők. Az 58. percben Pajac ívelt kapu elé egy szabadrúgást, Chakla hat méterről fejelt alig kapu fölé. Egy perccel később Pajac került lövőhelyzetbe, horvát játékosunk pedig rá is lőtte 15 méterről, Gőcze nagyot védett, akár csak a 65. percben, amikor Álvarez tornáztatta őt meg.

Egy perccel később azonban már nem tehetett semmit sem Gőcze Gergő, ugyanis Feczesin 14 méterről szépen lőtte ki a jobb alsó sarkot. (1-1).

Öt perccel később újabb gólt is szerezhetett volna Feczesin, de közelről a kapu fölé fejelt. A 77. percben Kovács harcolt ki büntetőt, a labda mögé Feczesin állt, azonban Gőcze bravúrral védte a bal sarok felé tartó lövést. A hátralévő időben kapujuk elé szorítottuk a pécsieket, főleg Pajac és Kovács volt elemében.

A 87. percben úgy tűnt, hogy Kovácsot buktatták a 16-oson belül, de a játékvezető továbbot intett. A négyperces hosszabbítás utolsó percében ismét Kováccsal szabálytalankodtak a pécsi 16-oson belül, ezt a szabálytalanságot már befújta Vad II. A labda mögé ezúttal Álvarez állt, és bár Gőcze ismét érezte az irányt, védeni nem tudott. (2-1).

A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését 2-1-re megnyertük. A visszavágót április 1-én rendezik Pécsen.

Legközelebb szombaton, 18:30-tól lépünk pályára, Sóstón a Nyíregyháza együttesét fogadjuk az OTP Bank Liga 19. fordulójában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek