TUDÓSÍTÁS

Győzelemmel búcsúzott a Vidi Sóstótól erre a szezonra

Trebotic 28. percben szerzett góljával győztünk a Kecskemét ellen. Mindkét oldalon kimaradt egy-egy büntető.

Remek időben kezdődött csapatunk utolsó hazai bajnoki mérkőzése a 2014-2015-ös szezonban. A Kecskemét elleni összecsapás előtt a pálya szélén sorakoztak fel a 30 évvel ezelőtti UEFA-kupa döntős csapat tagjai, hogy a klub és a jelenlévő szurkolók köszönthessék őket a jeles évforduló alkalmából. A mérkőzés kezdőrúgását is egy igazi legenda, Szabó József, a Vidi egykori támadója végezte el. Gyurcsó Ádámot, aki még május elején, Debrecenben játszotta 100. bajnokiját, Burcsa Győző klubigazgató köszöntötte.

Mielőtt útjára indult volna a labda, gyászszünet keretében emlékeztek az egykori sikercsapat két, azóta eltávozott tagjára, a szélső Májer Lajosra és a '85-ös szakmai stáb munkáját masszőrként segítő Molnár Zoltánra, valamint a napokban elhunyt utánpótlás edzőre, Jung Józsefre. 

A meccs nagy Vidi-helyzetekkel indult. Előbb Brachi beadását fejelte ki egy védő a kapu torkából, majd Álvarez szöglete után Ivanovszki bólintott mellé az ötösről. A 3. percben Álvarez cselezte magát tisztára, végül kicsit kisodródott helyzetből, jobbal lőtt, megint egy védő mentett a gólvonal előtt. Két perccel később Ivanovszki bombázott fölé 17 méterről, kicsit később Brachi bal lábas lövését fogta Tujvel. A vendégek részéről egy veszélyes Novák-beadást jegyezhettünk fel az első 10 percben. Jöttek sorban az újabb lehetőségek, Vinícius fejese alig, Ivanovszki csavarása jócskán elkerülte a kecskeméti kaput és még mindig csak a 12. percben jártunk. Aztán teljesen váratlanul büntetőhöz jutottak a lilák: Brachi vetődött bele a tizenhatoson belül Kitl lövésébe, a labda védőnk kezéről vágódott le, Fábián pedig azonnal tizenegyest ítélt. Bebeto a bal alsót célozta meg, Calatayud viszont remek vetődéssel hárította a lövést, maradt a 0-0!

Rögtön a kimaradt vendég lehetőség után Kovács és Feczesin is helyzetbe került, de mindkét esetben menteni tudtak a védők. A 18. percben Brachi bal alsóba tartó szabadrúgását ütötte ki Tujvel. A 25. percben Luijckx nem tudta folytatni a játékot, miután összefejelt Eninfullal, helyére Simon állt be. 

A 29. percben aztán megszereztük a vezetést: Álvarez szöglete után Trebotic 21 méterről, egy pattanás után jobbal a jobb alsóba lőtt. (1-0.)

A 40. percben Ivanovszkit rántották le a tizenhatoson belül, a játékvezető megadta a jogos tizenegyest. A labda mögé Feczesin állt, lövése azonban a jobb alsó mellé ment. A 44. percben Brachi beadására érkezett Feczesin, 5 méterről lőtt, Tujvel hárított. Az első játékrészt Brachi sorfalról levágódó szabadrúgása zárta.

A második félidő kezdőrúgását Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke végezte el. Az 56. percben Álvarez visszagurítását Maréval tűzte kapura 18 méterről, egy lábról szögletre pattant a labda, amit szintén Álvarez kanyarított középre, Vinícius fejelt mellé. A 60. percben Novák lövését védte szépen Calatayud, de az akció közben az asszisztens lest jelzett. A következő 15 percben kisebb lehetőségek adódtak mindkét kapu előtt. A 76. percben Feczesin maradt egyedül a vendégek kapujától 23 méterre, jobbal lőtt, a labda a bal kapufáról vágódott vissza a mezőnybe. 

Két perccel később Heffler tekert a bal felső mellé 22 méterről. A 84. percben Csillag lőtt fölé távolról, majd a 88. percben ő ívelt a kapunk elé egy szabadrúgást jobbról, Calatayud kiütötte a labdát, de közben letarolták, így hiába lőtt a hálóba Novák, a gólt érvénytelenítette Fábián, szabadrúgás járt kifelé. 

A 3 perces ráadásban nem változott az eredmény, 1-0-s győzelemmel búcsúzott a csapat Sóstótól erre a szezonra. A lefújás után a játékosok körbejárták a stadiont és megköszönték a szurkolók egész éves támogatását.

A 2014-2015-ös bajnokság utolsó meccsén a Ferencvároshoz látogatunk, melynek pontos kezdési időpontját később jelölik ki.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek