ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK

Átlagban több mint három gól születik a Kecskemét elleni bajnokijainkon

Igaz, általában idegenben játszunk a lila-fehérekkel gólgazdag meccseket, de talán ezúttal hazai pályán is megnyitjuk a gólcsapot.

Vasárnapi ellenfelünk, a Kecskeméti Testedző Egyesület 1911-ben alakult. Az egyesület és labdarúgó szakosztálya több mint 100 éves fennállása során hosszú ideig nem tudott a másodosztálynál feljebb lépni, azonban a 2007-2008-as szezonban - első kecskeméti csapatként - megszerezte az NB II - Keleti csoportjának bajnoki címét, azóta megszakítás nélkül tagja a legjobbaknak.
A két csapat eddig 13 mérkőzést játszott egymással az élvonalban. A Vidi 7 győzelem mellett négyszer kikapott, és csupán két alkalommal osztozkodtak a pontokon a felek. A gólarány 27-17 a javunkra.

(Fotó: magyarfutball.hu)

Székesfehérváron eddig hat alkalommal találkoztak a felek a legmagasabb osztályban. Háromszor nyertünk mi, a lila-fehérek kétszer, egyszer pedig pontosztozkodásra került sor. A gólarány 8-6 a Vidi javára.

A legelső bajnoki:
A 2008-2009-es idényben abszolút újoncként otthon és idegenben is 2-1-re nyert hírös város együttese a Vidi ellen. Az első Vidi-gólt az élvonalban a Kecskemétnek Horváth "Kispera" Gábor lőtte.

A legnagyobb arányú sikerek:
Szinte hihetetlen, de háromszor is sikerült gólzáporos győzelmet aratnunk a KTE felett - mindháromszor idegenben! A 2009-2010-es szezonnyitóra bizonyára máig nagyon sokan emlékeznek, akkor ugyanis 6-3-ra nyertünk Kecskeméten. Ráadásul ez a győzelem egyben a Videoton történetének leggólgazdagabb idegenbeli bajnokija is volt.

Egy évvel később ismét megnyitottuk a gólcsapot a Széktói Stadionban, akkor 4-2-es diadalt ünnepelhettünk. A 2012-13-as idényben is sikerült kiütnünk a KTE-t, az 5-1-es sikerünk történelmi jelentőségét az szolgáltatta, hogy ezen az összecsapáson szerezte meg élete első NB I-es gólját saját nevelésű labdarúgónk, Szolnoki Roland.

A legjelentősebb Vidi-Kecskemét mérkőzés:
Meghatározó esztendő volt 1967 Székesfehérvár labdarúgásában, az akkor még VT Vasas néven versenyző egyesületünk ebben az esztendőben vívta ki első alkalommal a feljutást a legmagasabb osztályba, ráadásul ebben az esztendőben adták át a vadonatúj Sóstói Stadiont. Jelenlegi pályánkon az első mérkőzés egy barátságos találkozó volt a Rot-Weiss Erfurt ellen (a vendégek 3-2-re nyertek), míg az első hivatalos bajnokin a Kecskemétet fogadta csapatunk Sóstón. A találkozóra az 1967-s, NBI/B-s bajnokság utolsó fordulójában került sor, a mérkőzést már biztos feljutóként játszhatta a VT Vasas, mely az alábbi összeállításban szerepelt: Tímár - Posch, Bognár, Horváth II L., Temesvári, Bobory, Balogh, Kű, Karsai, Bodnár, Ispaics. Igazi fieszta lett az összecsapásból, Kárpáti Béla csapata 8000 néző előtt 3-0-ra nyert Balogh, Kű és Bodnár góljaival.
Érdemes megtekinteni a találkozó összefoglalóját, 48 esztendő távlatából is fantasztikus derbin ünnepelhette klubunk első élvonalbeli szereplésének kivívását!

A KTE elleni góllövőlista:

4 gólos: Alves, Nikolics
2 gólos: Horváth Gábor, Elek Ákos, Polonkai Attila, Sándor György, Juhász Roland
1 gólos: Vujovics, Nagy Dániel, Sitku Illés, Lipták Zoltán, Mitrovics, Zé Luis, Paraiba, Szolnoki Roland, Torghelle Sándor

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek