SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Gyurcsó és Dibusz már farkasszemet néztek a Groupama Arénában

Középpályásunk és a Ferencváros kapusa közös sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kupa-döntő előtt Budapesten.

A szerda esti Magyar Kupa-döntő előtt, hétfőn a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatót a Videoton FC, az FTC és az MLSZ egy-egy képviselője. Klubunk részéről Gyurcsó Ádám, a Ferencvárostól Dibusz Dénes válaszolt az újságírók kérdéseire. 

"Játszottam korábban Ligakupa- és Szuperkupa-döntőt is, felemás érzésekkel gondolok ezekre, hiszen, volt, amelyiket megnyertük, volt, hogy kikaptunk. Most újra egy nagy lehetőség kapujában állunk, a Fradi otthonában nyerhetjük meg a Magyar Kupát, a Fradi ellen. Ez mindenkit extrán is motivál. Jelenleg a két legjobb magyar csapat csap össze, remélem, sok néző kilátogat majd. Nagyon várjuk a találkozót, biztos vagyok benne, hogy mindenki a maximumot fogja nyújtani. Dibusz Dénessel ismerjük egymást az utánpótlás- és a felnőtt válogatottból is, sőt, a Kecskemét színeiben gólokat is rúgtam neki, amikor még a Pécs kapusa volt, úgyhogy mondhatom azt, szeretek ellene játszani. Dénes kitűnő munkát végez a Fradiban, nagyon magabiztos volt az egész szezonban, nem lesz könnyű dolgunk vele szemben. Nem gondolom, hogy különösebben számítani fog, hogy idegenben játszunk, a Ferencváros pedig hazai pályán, vagyunk olyan jó csapat, hogy megoldjuk ezt a helyzetet is. Nagyon szeretné ezt a sikert minden Vidi-játékos, és ezért mindent meg is fog tenni" - mondta Gyurcsó Ádám.

"Nem szerepeltem még döntőben, izgatottan várom a szerdai meccset. A Fradi 2004 óta nem nyert Magyar Kupát, éppen itt van az ideje. A szezon előtt az volt a célunk, hogy a bajnokságot és a kupát is megnyerjük. Előbbi sajnos nem sikerült, a Vidit nem tudtuk befogni, éppen ezért kiemelten fontos számunkra a kupa. Készen áll a csapat a feladatra. Ádám egy kivételes rúgótechnikával megáldott játékos, aki ráadásul rendkívül gyors, jól cselez és remekül beleillik a jelenlegi Vidibe. Már Kecskeméten is bizonyította a tehetségét, megérdemelte, hogy egy nagy csapatban szerepeljen. Az őszi bajnokinkon 0-0 lett a végeredmény és inkább a Vidi dominált, szerdán, hazai pályán ennek fordítva kell lennie, vagyis mi szeretnénk irányítani a játékot. Lehet, hogy ezúttal sem lesz sok gól, és az is előfordulhat, hogy büntetőkkel dől el a találkozó, erre a lehetőségre is készülünk. Nyugodtan mondhatom, egész évben ezt a meccset vártuk, meg akarjuk mutatni, hogy jobbak vagyunk, mint a Vidi. Természetesen pluszt kell, hogy adjon a hazai pálya, remélem, sok szurkoló előtt játszhatunk majd" - fogalmazott Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa.  

A Videoton FC - Ferencváros mérkőzésről minden szurkolói információt elolvashat ide kattintva!

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek