INTERJÚ

Gyurcsó: „Az egész szezonban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk”

Válogatott szélsőnk a nyári szünet után szeretné megismételni az Európa Liga-menetelés sikerét, ezúttal a BL-ben.

- Hogyan értékeled a mögöttünk álló szezont?
Úgy érzem, mindenki büszke lehet a csapat teljesítményére és saját magáéra is, hiszen alapvetően nem volt cél, hogy megnyerjük a bajnokságot. Ugyanakkor tudtuk, hogy erős a keretünk és jó edző van a csapat élén, így számomra nem meglepetés, hogy végül elsők lettünk. Egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, már az ősz folyamán is nagyon jó játékkal nyertük meg a mérkőzéseket, amit tavasszal folytattunk. Az egész csapat nagyon boldog volt, amikor eldőlt, hogy bajnokok vagyunk, és ezt a sikert meg is ünnepeltük természetesen. Úgy gondolom, mindenki hozzá tudta tenni a tudását, hogy a csapat sikeres legyen, és ebből szerencsére én is kivettem a magam részét.

- Mit csinálsz a nyári szünetben?
Bár sok időnk nem lesz, a nyaralás tervbe van véve. Miután a válogatottba most nem kaptam meghívót valamivel több időm lesz, valószínűleg Görögország felé vesszük az irányt és remélem, hogy egy kellemes hetet el tudunk ott tölteni.

- Mit vársz a Bajnokok Ligájától?
Sikeres szereplést várok, jó lenne megismételni a 2012-es Európa Liga-menetelést még egy szinttel feljebb. Nem lehet más a cél, mint az, hogy a BL főtáblájára kerüljünk.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek