INTERJÚ

Szolnoki: "Nincs megállás, de nem bánom"

Válogatott védőnk bízik benne, hogy első BL-mérkőzésünket sikerrel vesszük júliusban.

- Hogyan értékeled az elmúlt szezont?
A 2014-15-ös szezont mindenképpen pozitívan értékelem, hiszen amellett, hogy klubrekordot állított fel a csapat, kiegyensúlyozottan teljesített egész évben. Ennek eredménye lett a bajnoki cím, valamint a Magyar Kupa-döntő, bár ott sajnos nem sikerült a győzelem. Örülök neki, hogy sok mérkőzésen kaptam lehetőséget, és úgy érzem, többségében hozzá is tudtam tenni a sikerhez. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy meg lennék elégedve magammal, tovább kell fejlődnöm, és a jövőben még jobb teljesítményt nyújtanom.

- Lesz időd pihenni a nyári szünetben?
Nem, de nem bánom! A bajnokság lezárása után azonnal csatlakoztam a válogatott keretéhez, pénteken Litvániával játszottunk felkészülési meccset, és bemutatkozhattam a nemzeti csapatban. Fantasztikus érzés volt, ráadásul 4-0-ra győztünk. Hétvégére hazamehettünk az összetartásról, hétfőn azonban folytatjuk a felkészülést, hiszen 13-án Finnországban lépünk pályára Eb-selejtezőn. Jelenleg tehát úgy néz ki, hogy 14-én, vasárnap érek haza, a következő héten pedig - orvosi vizsgálattal - megkezdődik az új szezon, úgyhogy a pihenés most kimarad.

- Mit vársz a Bajnokok Ligája-szerepléstől, meddig juthat a csapat?
Remélem, hogy az első fordulón túljutunk. Ha az megvan, akkor szeretnék csak a továbbiakról beszélni, de nagyon bízom a jó szereplésben. 

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek