TUDÓSÍTÁS

Egygólos előnyt szereztünk a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén

Gyurcsó 43. percben szerzett találata döntött az Újpest ellen, mindkét kapus mutatott be bravúrt, Calatayud többet is.

A vasárnapi bajnoki mérkőzés után szerdán kora este a Magyar Kupában találkozott egymással a Vidi és az Újpest. Joan Carrillo nyolc helyen változtatott a vasárnapi kezdőcsapaton. Csupán Calatayud, Gyurcsó és Trebotic lépett ma is kezdőként pályára azok közül, akik a két csapat három nappal ezelőtti bajnokiján is a kezdőben kaptak helyet. Az Újpest trénere ellenben ugyanazt a 11 játékost nevezte ma is a kezdőbe, akiket vasárnap.

Ahogy az egy oda-visszavágós kupameccs első felvonásán lenni szokott, nem estek egymásnak a csapatok. Az első tíz percben a Magyar Kupa címvédője birtokolta többet a labdát, aztán fokozatosan átvettük az irányítást, de a mérkőzés képére jellemző, hogy az első kapu felé tartó lövésre 31 percig kellett várnunk. Ekkor Ivanovszki vette célba Balajcza kapuját, azonban egy védő lábán irányt változtatott a labda, és végül elkerülte az újpesti kaput. Hat perccel később Gyurcsó lőtt kapu fölé egy távoli szabadrúgást, majd a 42. percben Suljic vezethette egyedül kapura a labdát, a kifutó Calatayud mellett földre került az újpesti játékos, akinek a játékvezető azonnal felmutatta a sárga lapot műesésért. Egy perccel később egy szép támadás végén Feczesin adott középre, a labda Ivanovszkinak magas, azonban a hosszún érkező Gyurcsónak tökéletes volt, aki az ötösről nagy gólt lőtt. (1-0).

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, a második játékrész pedig hasonlóan kezdődött, mint az első 45 perc. Az 54. percben egy vendég szögletet követően Calatayud röviden ütötte ki a labdát, amit az egyik újpesti játékos egyből kapura is emelt, Brachi a gólvonal elől fejelte ki a játékszert. A 60. percben nem mindennapi helyzetet láthattunk előbb a fehérvári, majd pedig az újpesti kapu előtt is. Nagy beadását közelről, sarokkal tette kapura Andric, Calatayud a gólvonal előtt vetődve elérte a labdát, majd fél perccel később mi növelhettük volna az előnyünket, de Heffler közeli lövését óriási bravúrral védte Balajcza. Három minutummal később egy balról érkező keresztlabdát Heris vágott fölé az ötös sarkáról, ez is nagy helyzet volt!

A 71. percben Brachinak kellett hatalmasat mentenie a kapunk előterében. Az Újpest mindent megtett az egyenlítés érdekében. Balogh a 77. percben 17 méterről nagy erővel lőtt, Calatayud nagy bravúrral őrizte meg kapunkat a góltól. Három perccel később Bardhi 19-ről végezhetett el egy szabadrúgást, a labda kellemetlenül pattant meg Calatayud előtt, de kapusunk ismét védeni tudott, akárcsak Nagy Gábor távoli lövését követően a 89. percben.

A négyperces ráadásban még két szögletet elvégezhetett az Újpest, gólt azonban nem sikerült szerezniük, így előnnyel utazhatunk majd április 28-án, kedden a visszavágóra a Magyar Kupa címvédőjének otthonába.

Legközelebb vasárnap lépünk pályára, Sóstón fogadjuk a Haladást az OTP Bank Liga 23. fordulójának záró meccsén.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek