TUDÓSÍTÁS

Újabb nagy lépés a cél felé - a PMFC sem tudta megállítani a Vidit

Gyurcsó és Oliveira góljával 2-0-ra vezettünk a szünetben, a második félidőben Nikolics duplázott. Előnyünk 11 pont a második FTC előtt a tabella élén 5 fordulóval a vége előtt.

Tavaszi időben fogadtuk az OTP Bank Liga 25. fordulójában a Pécs csapatát Sóstón. Kezdőcsapatunk egy helyen változott a múlt hetihez képest, Simon helyett Trebotic kapott lehetőséget Joan Carrillotól.

A Pécs nagyon masszívan kezdett, az első helyzet mégis a miénk volt: Gyurcsó beadását Nikolics fejelte fölé az ötösről. A válasz a 10. percben érkezett, Uzoma balról jövő lapos átadását James lőtte kapura, blokkolni tudtuk a próbálkozást. 

A 13. percben Márkvárt, majd a 14. percben Pauljevic lőtt fölé szinte ugyanonnan, 26 méterről, középről egy-egy szabadrúgást. A 18. percben hatalmas helyzet maradt ki, Gyurcsó beadására Nikolics érkezett, ám a labda beragadt a lábai közé 2 méterre a kaputól, így megúszták a vendégek. A 22. percben Pauljevic teljesen egyedül törhetett kapura, Stopira azonban utolérte és remek mozdulattal szerelte tizenegy méterre a kapunktól. A 23. percben Gyurcsó emelésénél még jól jött ki Poleksic, 2 perccel később azonban már tehetetlen volt a pécsi portás: Oliveira nagyszerűen ívelt középre balról, Gyurcsó pedig senkitől sem zavartatva, a jobb sarokba bólintott 6 méterről. (1-0.)

A 26. percben büntetőt reklamáltak a vendégek, Vinícius és Uzoma talákoztak az ötösünknél, a pécsi játékos a földre került, a játékvezető azonban továbbot intett. A 28. percben Nikolics, a 33. percben Oliveira (sarokkal leadott) lövését védte Poleksic. A 37. percben megdupláztuk előnyünket: Gyurcsó egy csel után Nikolicsot akarta játékba hozni, neki nem volt jó a labda, az érkező Oliveirának viszont igen, ő pedig 16-ról, jobbal a kapu bal oldalába lőtt. A labda megpattant Ojdanicon, így Poleksic esélytelen volt.
(2-0.)

A pihenőre tehát kétgólos előnnyel mehettünk, szünetben egyik csapat sem cserélt.

Az 53. percben előbb Feczesin lövését blokkolták, majd a szögletet követően Juhász fejesét fogta meg a vendégek kapusa. 3 perccel később Frőhlich tette be a védelmünk mögé a labdát, Márkvárt éles szögből lőtt, Calatayud szépen védett. A 63. percben Márkvárt szöglete után Sándor fejelte ki a labdát, amit egy pécsi játékos visszaemelt a kapunk elé, Balogh csúsztatott, Calatayud megint a helyén volt. A második játékrész felénél felgyorsultak az események: előbb Gyurcsó beadásánál mentett hatalmasat Horváth, majd James bombázott kevéssel a jobb kapufa mellé 25 méterről, végül az egyik oldalon Szatmári fölé, a másikon Sándor pedig mellé lőtt 22-24 méterről. A 72. percben Juhász, néhány pillanattal később Feczesin fejese szállt mellé, a 74. percben viszont újra betaláltunk: Stopira remekül kanyarította középre a labdát balról, az érkező Nikolics pedig 7 méterről a kapuba lőtt. Ez volt támadónk 20. bajnoki gólja ebben az idényben! Niko korábban még soha nem talált be ennyiszer bajnokin egy szezon alatt! (3-0.)

A 77. percben Stopira mentett nagyot a vendégek szöglete után, aztán a 80. percben végleg eldőlt a meccs: Gyurcsó ívelt balról a hosszúra egy szabadot, Nikolics pedig gyönyörűen fejelte vissza a labdát az ellentétes sarokba! (4-0.) (Niko a meccs után hosszabb interjúban értékelte a vidi.hu-nak a meccset és saját teljesítményét, amit ide kattintva olvashat el!)

Az utolsó 10 percben még Heffler Norbert (a vidis Heffler Tibor testvérének) oldalhálóba lőtt szabadrúgását, Juhász próbálkozását és Nikolics távoli szabadrúgását jegyezhettük fel, egyikből sem született újabb gól. 

4-0-ra győztünk a Pécs ellen, előnyünk továbbra is 11 pont a második FTC és - szombati döntetlenje miatt - már 14 pont az MTK előtt, 5 fordulóval a vége előtt. 25 forduló alatt 64 pontot gyűjtöttünk, ez a második legtöbb a Vidi történetében, és már csak 2 pontra vagyunk a klubcsúcsot jelentő 66 pontos, 2011-2012-es szezontól. 

Legközelebb Újpesten lépünk pályára, kedden a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágója következik.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek