VIDI - GENT

Előnnyel utazhatunk Gentbe

Sok kisebb helyzet mindkét kapu előtt, végül egyetlen Nikolics-gól, ami viszont nagyon sokat érhet jövő csütörtökön Belgiumban.

Az esti kezdéshez képest is nagy melegben, viszont eső nélkül és szélcsendben kezdődött az Európa Liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzése. Fél kilencre nagyjából 6000 néző érkezett meg Sóstóra, a vendégek szurkolói talán a vártnál kevesebben, hiszen mindössze 50-60-an voltak.

A félidő közepe felé haladva elmaradtak a nagyobb lehetőségek, a Gent beadásokkal próbálkozott, amiket azonban rendre kifejeltünk, az azonban látszott a belgákon, hogy nagyon magabiztos és jó csapat. A 25. percben Brüls unta meg, hogy az ívelgetések nem vezetnek eredményre, így hozta egy darabig a labdát, majd 20 méterről, ballal laposan lőtt, Bozsovics biztosan védett. A 33. percben Oliveira lépett volna ki a védők között, Arzo azonban elütötte 17 méterre a kaputól. Sárga járt a vendégek védőjének, szabadrúgás nekünk, amit Gyurcsó lőtt el, sajnos a sorfalba. A 38. percben Brüls megismételte 13 perccel korábbi mozdulatát, tehát ballal, 20 méterről laposan lőtt, annyi különbséggel, hogy ezúttal mellé ment a labda. A félidő vége izgalmas lett, először a 42. percben Brachi passzolt Tóth Balázshoz, aki egyből beadott jobbról, Nikolics kapásból fölé lőtt, majd a 44. percben Van der Bruggen találta el ballal a kapufát. Gól azonban nem született, így döntetlennel mehettek pihenni a csapatok egy nagyon harcos első félidő után.

Szünetben sem a vendégek, sem mi nem cseréltünk. A 47. percben rögtön egy lehetőség adódott előttünk, Nikolics játszott Oliveirához, aki ballal a jobb felső mellé lőtt 15 méterről. A helyzet után folytatódott az első 45 percben látott forgatókönyv, a Gentnél volt picit többet a labda, jól megjáratták, mielőtt valaki beadta volna, mi pedig inkább a kontrákra építettünk, de veszélyes szituáció egyik kapu előtt sem alakult ki. Az 58. percben Sándor lapos lövését fogta Padt kapus, a 65. percben pedig Arbeitman gurításába lépett bele Vinícius. A második félidő közepe táján elég feszültté vált a találkozó, több sárgát is kiosztott Mazzoleni sporttárs. A 71. percben Gyurcsó ívelt egy szabadrúgást a kapu elé, Caneira le tudta rázni őrzőjét, de mellé csúsztatott. Lassan megint átvette az irányítást a belga csapat, a 78. percben azonban megindultunk, Oliveira majd Kovács volt a labda útja, utóbbi Nikolicshoz passzolt, aki 17 méterről lőtt, a labda megpattant Arzon és Padt fölött a kapu közepébe hullott, a stadion pedig felrobbant! (1-0).

Lehetett érezni, hogy az utolsó 10 percben mindent meg fognak tenni a belgák, hogy gólt szerezzenek, de végül egyetlen komoly helyzetet sem tudtak kialakítani a végéig. Végül 93 perc után fújta le a mérkőzést az olasz játékvezető, ami azt jelenti, hogy előnnyel utazhatunk Belgiumba jövő csütörtökön, ahol viszont rettentő nehéz visszavágó vár ránk.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek