ELLENFÉL-LES

Az újonc MTK látogat Sóstóra

Horváth Dávid csapata jól kezdte a bajnokságot, a legutóbbi fordulóban azonban vereséget szenvedett hazai pályán.

Vasárnap délután 13 órakor 106. alkalommal találkozunk az MTK-val az élvonalban. Az eddigi 105 NB I-es bajnokiból 43-at megnyertünk, 22 döntetlen mellett 40 fővárosi siker született. A gólkülönbség 161-131 a javunkra. Az MTK a 2022/2023-as szezonban az NB II-ben szerepelt és a DVTK mögött a második helyen végzett, így azonnal sikerült visszajutnia a legjobbak közé a fővárosi kék-fehér együttesnek. 

Az idei szezont jól kezdte az MTK, a 4-7. forduló között mind a négy bajnokiját megnyerte vasárnapi ellenfelünk, emellett kétszer döntetlent játszott és csak a ZTE otthonában, valamint legutóbb az FTC ellen hazai pályán szenvedett vereséget - igaz ez utóbbi egy 6-1-es vereség volt. 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Nemanja Antonov 
(szerb, Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Bobál Dávid (Mezőkövesd Zsóry FC, kölcsön után végleg), Demjén Patrik (Zalaegerszegi TE FC), Hej Viktor (ukrán-magyar, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Kádár Tamás (Paksi FC), Kovács Patrik (Red Bull Salzburg – Ausztria), Rácz Gergő (Paksi FC, kölcsön után végleg), Végh Bence (Mosonmagyaróvári TE)
Kölcsönbe érkezők: Molnár Rajmund (Szombathelyi Haladás)
Kölcsönből visszatérők: Balázs József (Paksi FC), Biben Barnabás (Tiszakécskei LC), Kosznovszky Márk (Kozármisleny)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Földi Gergő, Herczeg Botond, Kenesei Noel
Távozók: Futács Márkó (szabadon igazolható), Kaka Godwords (ghánai, Jonava – Litvánia), Kapronczai Gergely (III. Ker TVE), Lehoczky Roland (Mezőkövesd, kölcsön után végleg), Mezei Szabolcs (Paksi FC), Palincsár Martin (Szeged-Csanád GA), Poór Patrik (szabadon igazolható), Somodi Bence (Csákvár, szabadon igazolhatóként), Szépe János (magyar-szlovák, ETO FC Győr), Varga Bence (Kecskeméti TE, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe távozók:
 Barkóczi Benedek (Kozármisleny), Nagy Zsombor (Szeged-Csanád GA), Várkonyi Bence (kozármislenyi kölcsön után Zalaegerszegi TE FC)
Forrás: NSO

Az MTK két legeredményesebb játékosa ebben a szezonban a négy-négy gólt szerző Bognár István és Németh Krisztián. A fővárosiaktól ugyanúgy két játékos kapott meghívót a magyar válogatottba, mint tőlünk, ellenfelünktől Demjén Patrik és Kata Mihály készülhet Fiola Attiláékkal. A kék-fehérek keretéből Kocsis Gergőnek és Zsóri Dánielnek van vidis NB I-es meccse, előbbi tagja volt 2015-ös bajnokcsapatunknak is. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek