Az osztrák Christopher Jäger vezeti csapatunk EKL-visszavágóját a Gabala ellen

A 37 éves játékvezető négy éve tagja a FIFA-keretnek, Ausztriában pedig közelít a 100. Bundesliga-meccséhez.

A 37 esztendős Christopher Jäger vezeti csapatunk csütörtöki UEFA Európa Konferencia Liga-selejtező visszavágóját Gabalában.

Az 1985. január 23-án született sporttárs 2015 márciusában vezetett először élvonalbeli mérkőzést Ausztriában, a FIFA játékvezetői keretének 2018 óta tagja. Az elmúlt szezonokban a nemzetközi színtéren vezetett többek között BL-selejtezőt, EL-selejtezőket, EKL-selejtezőket, UEFA Ifjúsági Liga-mérkőzéseket, valamint barátságos felnőtt válogatott mérkőzéseket is. Az osztrák Bundesligában játékvezetőként 91 találkozónál jár.

A 2022/2023-as szezonban ez lesz az első nemzetközi tétmeccse, eddig egy osztrák bajnokit és egy kupamérkőzést vezetett. Az UEFA nemzetközi kupasorozataiban legutóbb tavaly szeptemberben, egy Pogon Szczecin - Deportivo la Coruna UEFA Ifjúsági Liga-meccsen fújta a sípot, ekkor nyolc sárga lap mellett egy pirosat is felmutatott.

Asszisztensei a szintén osztrák Robert Steinacher és Santino Schreiner lesznek, a tartalék-játékvezetői feladatokat pedig Markus Hameter látja majd el a csütörtökön magyar idő szerint 18 órakor kezdődő találkozón.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek