Fontos meccs vár Deybi Floresre, véget ért az Európa-bajnokság Tobias Christensennek

Hondurasi középpályásunk számára még mindig nem ért véget a 2022/2023-as szezon.

Kenan Kodro, Nikola Serafimov, Deybi Flores és Tobias Christensen is válogatott szereplése miatt hiányzott a szombati DAC ellen felkészülési mérkőzésről. Amíg Kodro és Serafimov a múlt hét folyamán már az előző szezont lezáró pihenését töltötte, Floresre és Christensenre még komoly tétmérkőzések vártak az elmúlt napokban.

A Mexikó elleni 4-0-s győzelemmel indult, majd a Katar elleni drámai pontmentéssel folytatódott (a hondurasi csatár, Alberth Elis a 96. percben egyenlített, majd kezét törte) folytatódott Deybi Flores számára a 2023-as Arany Kupa. Középpályásunk mindkét mérkőzést végigjtátszotta, a SofaScore adatai alapján eddig magasan ő válogatottja legjobb játékosa (6,8-as, illetve 7,7-es osztályzatot kapott az oldaltól). A két mérkőzésen háromszor lőtt kapura, 85 százalékos pontossággal passzolt, öt labdszerzés mellett pedig nyolc sikeres szerelési kísérlete is volt. A hondurasi válogatott hétfő hajnalban akár tovább is juthat, ha legyőzik Haiti legjobbjait, Katar pedig nem győzi le a már továbbjutott Mexikót.

Tobias Christensennek nem sikerült ilyen jól az U21-es Európa-bajnokság. A norvég válogatott az olaszokat legyőzte ugyan a 3. fordulóban, de egy az egygólos siker nem volt elég a továbbjutáshoz. Christensen egy alkalommal, csereként lépett pályára a tornán, és búcsúzott a korosztálytól, hiszen a 2000-es születésű játékosoknak ezzel a viadallal zárult le az U21-es ciklus.

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek