A kora esti sajtótájékoztató után a Gabala SC stadionjában edzett a Vidi

Michael Boris és Nego Loic is kihangsúlyozta, hogy a magabiztos előnyünk tudatában is nagyon komolyan vesszük a csütörtök esti EKL-meccs visszavágóját. 

Csapatunk a közel háromórás repülést követően elfoglalta szállását a gabalai szállodában, ezután ebéd és egy rövid pihenő következett. A csütörtöki EKL-meccs helyszínén - helyi idő szerint - 18:30-tól a hazai együttes vezetőedzője, Bakhshiyev Elmar tartott rövid sajtótájékoztatót, melyben kifejtette, hogy az első mérkőzés végeredményétől függetlenül csütörtök este mindent megtesznek azért, hogy minél jobb eredményt érjenek el a Vidi ellen és örömet okozzanak hazai pályán a szurkolóiknak.

Újságírói kérdésre azt válaszolta a hazaiak mestere, hogy elképzelhető, hogy lesznek változások a csapatban a múlt heti kezdőhöz képest, de a legfontosabb, hogy minden pályára lépő játékos tudása legjavát nyújtsa. A sajtótájékoztató végén örömmel jelentette be, hogy az első mérkőzésen agyrázkódást szenvedő Qirtimov együtt edzett a csapattal, a csütörtöki játéka azonban még kérdéses. 

A sajtótájékoztató után a hazai csapat játékosai a stadion melletti edzőpályán készültek, közben pedig megérkezett a helyszínre Michael Boris és Nego Loic, akik 19:30-tól válaszoltak az újságírók kérdéseire. 

Michael Boris arra a kérdésre, hogy a 4-1-es előnyünk birtokában mekkora esélyt lát a továbbjutásra azt válaszolta, hogy a párharc előtt 50% esélyt adott mindkét együttesnek, nyilván most valamivel nagyobb az esély arra, hogy mi jutunk tovább, de nem szabad hátradőlni, egész héten nagyon komolyan készült a csapat a gabalai visszavágóra. Vezetőedzőnk arra is emlékeztette az újságírókat, hogy az első mérkőzés első félidejében mennyire megnehezítette csapatunk dolgát a Gabala SC, bizonyították, hogy jó csapat.

A sajtótájékoztatón azt is megtudhattuk Michael Boristól, hogy csütörtök este a meccs után nem utazik haza azonnal a csapat, hanem Azerbajdzsánban tölti az éjszakát, pénteken délelőtt pedig még regeneráló edzést fog vezényelni Gabalában a játékosoknak és csak ezt követően utazik haza csapatunk. Azért döntött így a szakmai stáb, mert vasárnap már bajnokit fogunk játszani Pakson és ha egyből a meccs után utazna haza a csapat, akkor nem lenne idő a megfelelő regenerációra.

Nego Loic is azt emelte ki, hogy nem szabad megnyugodni a 4-1-es előnyünk birtokában, úgy kell pályára lépni, mintha 0-0 lenne az összesített állás. Minden játékos nagyon motivált és szeretnének idegenben is győzni, a siker pedig nemcsak a magabiztos továbbjutás szempontjából lenne fontos, hanem azért is, hogy megfelelő önbizalommal várhassák a vasárnapi bajnoki rajtot. 

Csapatunk a holnapi visszavágó időpontjában, helyi idő szerint 20 órától edzett a meccs helyszínén, a Qabala City Stadionban. A foglalkozás első 15 perce - ahogy az lenni szokott - sajtónyilvános volt.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek