SZEZONÖSSZEFOGLALÓ

2022-2023-as szezon

Nagy küzdelemben megőrizük NB I-es tagságunkat és a 10. helyen végeztünk a bajnokság végén.

A nyári átigazolási időszakban több labdarúgó is távozott a Viditől: Peter Zulj, Lamin Jallow, Géresi Krisztián, Nikolics Nemanja, Szendrei Norbert, Gundel-Takács Bence, Zsóri Dániel, Rus Adrián, Kovács István, Csoboth Kevin, Ivan Petrjak, Michael Lüftner, Evandro végleg, míg Szabó Levente, Zeke Márió, Kovácsik Ádám pedig kölcsönbe távoztak.

Természetesen nem csak távoztak a Viditől, hanem érkeztek is játékosok a nyár folyamán: Lyes Houri visszatért, új igazolásaink pedig Claudiu Bumba, Nikola Serafimov, Peter Pokorny, Kasper Larsen, Schön Szabolcs, Lirim Kastrati, Szendrei Ákos (kölcsönben) voltak.
A csapat vezetőedzője Michael Boris maradt, Brockhauser István kapusedzőt viszont Elbert András váltotta.

Csapatunk az Európa Konferencia Ligában remekült szerepelt, továbbjutottunk az azeri Gabala, valamint a moldovai Petrocub ellen is, sőt, idegenben legyőztük a Bundesligában szereplő 1. FC Köln együttesét is 2-1-re, azonban a MOL Aréna Sóstóban parádés hangulatban, több mint tízezer néző előtt 3-0-ra győztek a németek, így ők jutottak be a csoportkörbe. A bajnokságban nem a terveink szerint alakultak az eredmények, így októberben Sallói István helyett Juhász Roland lett a sportigazgatónk, a vezetőedzői posztot pedig Michael Boristól Huszti Szabolcs vette át, segítője Toldi Gábor lett. A MOL Magyar Kupában a legjobb 32 között a Puskás Akadémia ellen búcsúztunk.

Télen is több játékost igazoltunk, az alábbi labdarúgók öltöztek piros-kékbe: Tobias Christensen, Deybi Flores, Katona Mátyás, Csongvai Áron.
Négyen pedig távoztak a Viditől: Bohdan Lednev, Szendrei Ákos, Bamgboye Funsho, Budu Zivzivadze.

A tavaszi szezon folyamán a Huszti Szabolcs-Toldi Gábor edzőpárost a svéd vezetőedző, Bartosz Grzelak váltotta, akinek irányításával csapatunk nagy küzdelemben megőrizte NB I-es tagságát és a 10. helyen végeztünk a bajnokság végén.

Szerző: fehervarfc.hu

További hírek