ELLENFÉL-LES

Az FTC otthonába látogatunk

Vasárnap 16:00 órakor lépünk pályára az Üllői úton.

Vasárnap 16:00-kor 112. alkalommal mérkőzünk meg az FTC-vel az élvonalban. Az eddigi 111 egymás elleni bajnokiból az FTC 53-t nyert meg, 31 döntetlen mellett 27-szer mi hagytuk el győztesen a pályát. A gólkülönbség 182-120 a fővárosi csapat javára. Az FTC pályaválasztása mellett eddig 53 bajnokit játszottunk, ezekből 12-t megnyertünk, 10 döntetlen mellett 31 alkalommal vereséget szenvedtünk. Az FTC vendégeként utoljára pont tíz évvel ezelőtt, 2013 nyarán nyertünk bajnokit, még a régi nemzeti stadionban győztünk Nikolics duplájával 2-0-ra. A Groupama Arénában az FTC ellen eddig összesen 11 bajnokit játszottunk, háromszor sikerült pontot szereznünk, nyolc alkalommal pont nélkül távoztunk.

Az FTC az idei szezonban zsinórban ötödik alkalommal jutott be egy európai nemzetközi kupasorozat csoportkörébe. Ugyan a BL-selejtezőjéből a feröeri KÍ Klaksvík ellen búcsúzott a zöld-fehér együttes (idegenben 0-0, hazai pályán 0-3), amely után azonnal hatállyal felmentették az addigi vezetőedzőt, Sztanyiszlav Csercseszovot, ám a helyére ideiglenesen kinevezett Máté Csaba irányításával magabiztosan jutott az EKL csoportkörébe vasárnapi ellenfelünk. Hiába szárnyalt a magyar szakember vezetésével az FTC, szeptember elején végül új, külföldi vezetőedző - a szerb Dejan Sztankovics - vette át a csapatot. Sztankoviccsal tovább menetelt az FTC, az EKL csoportkörében egy hazai győzelemmel (FTC - Cukaricki 3-1) és két idegenbeli döntetlennel (Fiorentiona - FTC 2-2, Genk - FTC 0-0) a továbbjutást jelentő második helyen áll féltávnál a csoportkörben. A vasárnapi bajnokink előtt három nappal a belga Genk ellen játszik EKL-meccset a Groupama Arénában a Ferencváros, amely nagy lépést tehet az újabb tavaszi nemzetközi kupaszereplés felé.

A magyar bajnokságban, jelenleg csupán a Paks tudja tartani a lépést az FTC-vel, mindkét együttesnek 25-25 pontja van, ám a fővárosi csapat eggyel kevesebb bajnokit játszott eddig. A legutóbbi fordulóban elszenvedte Dejan Sztankovics irányításával az első vereségét az FTC, a Kecskemét tudta hazai környezetben 2-1-re legyőzni a IX. kerületieket. A bajnokságban a Kecskeméten kívül csak a PAFC-nak sikerült legyőznie az FTC-t, a felcsúti együttes is 2-1-re nyert.

A bajnokságban a legtöbb gólt az FTC szerezte (34), mi a második helyen állunk ebben a tekintetben 24 találattal. A tavalyi gólkirály, Varga Barnabás idén is vezeti a góllövő listát, a Ferencváros válogatott támadója 8 találatnál jár, azonban sérülés miatt őrá vasárnap biztos, hogy nem számíthat majd a hazaiak vezetőedzője.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek