SZOMBAT, 18.00: Gyirmót FC - Videoton-Puskás Akadémia

Az ezüstéremért harcoló Csank-csapat otthonába látogatunk

Jó meccset várunk, hisz olyan nagyágyúk szerepelnek a gyirmóti csapatban, mint a kilencszeres válogatott támadó Ferenczi vagy a korábbi vidis közönségkedvenc Csizmadia.

Hosszú évek óta készülnek Gyirmóton arra, hogy a csapat bemutatkozhasson az NB I-ben. Ehhez eddig 2009-ben álltak a legközelebb, amikor megnyerték az NB II-es bajnokságot, azonban a zöld asztal mellett végül elbukott a klub, hiszen nem kapott licencet. A következő szezonban a második helyet szerezték meg, miután 1 ponttal kevesebbet gyűjtöttek, mint a bajnok Siófok. Tavaly szintén csak az ezüstérmet sikerült megszerezniük, 3 ponttal maradtak le a Pécs mögött. Idén is esélyesek az ezüstre, igaz jelenleg két ponttal vannak lemaradva a második Kozármislenytől, azonban egy jó bajnoki hajrával őket még sikerülhet megelőzni. Nem csoda, ha sokan csak úgy emlegetik az 1993-ban megalapított klubot, mint az "örök másodikat".

Ebből a pozícióból jövőre Csank János vezetésével lépnének előre, azonban ahogy eddig sem volt egyszerű, ezután sem lesz az. A korábbi években olyan csapatokkal harcoltak a bajnoki címért, mint a Siófok, Pápa, Pécs, MTK - és sosem a kék-sárgák kerültek ki győztesen. Jövőre minden valószínűség szerint a ZTE lesz a legnagyobb ellenfelük, gyanítható, hogy a zalaiak is csak átszállójegyet váltanának az NB II-re, mint tette azt az MTK is.

A téli átigazolási időszakban NB I-es szintű játékosokkal erősítette meg keretét az akkor még Soós Imre vezette csapat. Somodi Bence a Viditől, Kardos Norbert Debrecenből, Ferenczi István Pápáról, Fitos László és Csizmadia Csaba a Ferencvárostól, Nagy Gábor pedig a Haladástól érkezett.
A tavaszi harmadik fordulóban, a Pálhalma elleni hazai gól nélküli döntetlent követően azonban edzőt cseréltek, és érkezett az ország egyik legrutinosabb szakembere, Csank János, akinek nem ismeretlen feladat az, hogy az NB II-ből vezessen egy csapatot az élvonalba. Mi, Vidi-szurkolók is megtapasztalhattuk mindezt az évezred elején. Jól is sikerült Csank bemutatkozása, hiszen első meccsén máris pontot sikerült rabolnia a későbbi bajnok MTK otthonából, azonban ezt követően kicsit döcögött a szekér. Hazai pályán kikaptak a Bajától 3-1-re, majd ezt követően a mestert egyik korábbi játékosa, Horváth Ferenc tréfálta meg: a Szigetszentmiklós vezetőedzője csapatával 5-2-re győzte le a Gyirmótot. A legutóbbi fordulóban pedig az utolsó helyezett Budaörs otthonában szaladtak bele egy méretes zakóba, a lelkes hazaiak 4-1-re győztek.

A Gyirmót elleni szombati rangadóról honlapunk online-közvetítéssel jelentkezik. A meccs 18 órakor kezdődik!

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek