Amikor semmi sem sikerül

Hiába futballoztunk óriási fölényben, ez nem a mi napunk volt. Az MTK maximálisan kihasználta helyzeteit, és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.

Óriási lendülettel kezdtük a mérkőzést, előbb Gyurcsó, majd Nikolics lövését védte Hegedüs, aztán az 5. percben már betalált Niko, de les miatt nem adta meg a gólt a játékvezető. Pár percre kijött a szorításból az MTK, de a 15. percben már újra mi próbálkoztunk: Walter előbb szögletből, majd akcióból veszélyeztetett, de gólig nem jutottunk. A 21. percben jött az, amire senki nem számított az első félidő első felét látva. Szabadrúgáshoz jutott az MTK, és Kanta jobbal a jobb felsőbe csavart. 0-1
A gól után tovább folytattuk a támadásvezetéseket, de egy kontra után Könyves ugratta ki Tischlert, aki 10 méterről, kicsit jobbról, a kapu jobb oldalába lőtt. 0-2.
A gól után pár perccel Brachi szabadrúgása ment fölé, majd Nikolicshoz került egy labda, miután Sándor átlépte, támadónk a bal kapufát találta telibe.
A 41. percben Brachi sérülése után cserélnünk kellett, Torghelle állt be a helyére. A félidő végén megint megpróbáltak lekontrázni bennünket a fővárosiak, de Vinicius parádésan szerelt, az ellentámadásból Gyurcsó adott be, Nikolics fejelt, Hegedüs azonban ezúttal is védett. Utolsó momentumként Nikolics újabb gólt szerzett, ezúttal is lesről, úgyhogy 0-2-vel mentek pihenőre a csapatok.

A második félidő elején egy ígéretes támadás után Nikolics sarkazott vissza, de a védők lefülelték a labdát. Teljesen beszorítottuk a kék-fehéreket, az 57. percben Torghelle fejese ment fölé, a következő percben Sándor lőtt mellé. A második félidő első negyedórájának végén három MTK-játékos kapott sárgát három percen belül, majd megszereztük a harmadik lesgólunkat is: Mitrovics tekert be a bal oldalról, Caneira csúsztatott, Vinicius még beleért, a játékvezető szerint lesről.
Kicsit több, mint 20 perc volt hátra, amikor Tischler lekönyökölte Caneirát, amiért megkapta második lapját, és kiállították. Újra a mi perceink következtek, Sándor emelése kerülte el a kaput, majd Torghelle elől mentettek nagy helyzetben a védők. A 81. percben Nikházi nagyon durván csúszott Walter Lee lábára, aki az MTK 25-ösén elégtételt próbált venni, így mindkettőjüket kiállította Farkas Ádám.

Az utolsó 10 percben az MTK összes játékosa a kapu elé tömörült, de egyszerűen nem tudtunk a kapuba találni. Nikolics lövése lepattant, Torghelle fejesét Hegedüs védte, majd újra Nikolics próbálkozott, ami fölé szállt. Az MTK három lehetőségéből kettőt kihasználva bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, mi pedig hiába futballoztunk óriási fölényben, semmi sem sikerült ezen a mérkőzésen.

Szerző: Acsai N. Ferenc

További hírek