Kétgólos siker a Fradi ellen

Jó és magabiztos játékkal győztük le a Ferencvárost a Sóstói Stadionban. Góljainkat Nikolics és Mitrovics szerezték.

Videoton FC - Ferencváros 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 8742 néző
Játékvezető: Fábián Mihály Asszisztensek: dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás

Videoton FC: Bozsovics - Szolnoki, Caneira, Vinícius, Hector Sanchez - Oliveira (Kovács I. 85'), Tóth, Sándor, Mitrovics, Walter Lee (Gyurcsó 60') - Nikolics (Torghelle 68')

Ferencváros: Jova - Balog, Otten, Grúz, Klein - Junior, Hakola (Rósa 75'), Jovanovic, Kulcsár - Beliczky (Oláh 65'), Simic (Zsivóczky 72')

Gólszerző: Nikolics (67'), Mitrovics (78')

Sárga lap: Tóth (22'), Torghelle (70') illetve Grúz (63'), Jova (77')

Közel kilencezer néző előtt kezdődött a Videoton FC - Ferencváros rangadó az OTP Bank Liga 26. fordulójában. A Vidi majdnem 19 évvel ezelőtt, 1993. novemberében győzött utoljára hazai pályán - Horváth Ferenc mesterhármasával - a fővárosi zöld-fehérek ellen. A Fradi a bajnokság végére egyre jobban összeért, az elmúlt négy fordulóban 10 pontot szereztek, és kapaszkodnak a középmezőny elejéhez. A Vidi pedig pazar tavaszt produkál, hiszen a 2012-ben lejátszott bajnokikból hatot megnyert, a Kecskemét ellenében pedig április közepén újra elhódította a Ligakupát.

Rögtön a második percben Jovanovics ment el a jobb szélen, középre adott ahol Simics érkezett, de lövése nagyon gyengére sikerült, Bozsovics könnyedén felszedte a labdát. A 8. percben először Walter Lee, majd Hector Sanchez beadását fejelték ki a vendégek védői. A 10. percben Mitrovics labdájával Sándor lépett volna ki, de picit hosszú lett az indítás. Az első percek kiegyenlített játéka után átvettük az irányítást, és már nem is adtuk ki a kezünkből. Próbáltunk réseket találni a Fradi védelmén, negyed óra után Vinícius fejelt mellé az ötösről. Mindkét szurkolótábor hangosan biztatta a csapatokat, kitűnő hangulat volt a Sóstói Stadionban.

A második félidőt ugyanott folytatták a játékosok, ahol az elsőt abbahagyták, mi támadtunk, a Fradi védekezett. Az első nagyobb helyzet az 54. percben adódott, amikor Szolnoki gyönyörűen tálalt Oliveira elé, aki jól is adott középre, Nikolics előtt viszont elsuhant a labda. Öt perccel később Nikolics került a földre az ötösön, de nem látott szabálytalanságot Fábián Mihály.

A 67. percben góllá érett a fölényünk. Sándor alakított ki saját maga számára helyzetet, lövése azonban levágódott, viszont ezzel Gyurcsó megiramodhatott, középre lőtte a labdát, Nikolics pedig a hálóba bombázott (1-0).

A gól után egyből lement a pályáról Niko, Torghelle váltotta a bajnokságban már 16 gólos csatárunkat. Próbálta feljebb tolni a játékot a Ferencváros, hajtottak az egyenlítésért, de érdemi helyzetekig nem jutottak. A 77. percben viszont Torghelle rástartolt egy labdára és előbb érte el mint Jova, akiben csatárunk elesett. Fábián büntetőt ítélt, amit Mitrovics magabiztosan helyezett a kapu jobb oldalába (2-0).

Az utolsó 10 percben tovább próbálkozott a Ferencváros, de mi is többször eljutottunk a vendégek kapujáig, nagy helyzetet viszont már nem láthattak a nézők. A mérkőzés egészét tekintve azt mondhatjuk, teljesen megérdemelten, a játékot végig irányítva nyertünk egy jól védekező, de támadásban nem sokat mutató Fradi ellen.

Szerző: Acsai N. Ferenc

További hírek