Családbarátabb szektorok a Sóstói Stadionban

A vasárnap 16 órakor kezdődő FTC elleni bajnokin már úgy foglalhatnak helyet szurkolóink a H,G,F és E szektorokban, hogy nem zavarja a kilátást a magasított kerítés.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó Szövetségtől március 29-én kaptunk tájékoztatást, hogy a klub kérelmét elfogadva, az MLSZ engedélyezi a Sóstói Stadion H-G-F-E szektorai előtt a kerítések magasságának csökkentését annak érdekében, hogy még családbarátabbá tehessük az ország egyik legbiztonságosabb stadionjának lelátóit. Dicséret és köszönet jár a Városgondnokság dolgozóinak, hiszen gyors munkájuk eredményeképpen a Ferencváros elleni vasárnapi rangadón már a megújult szektorokból élvezhetik a mérkőzést az oda jegyet váltó szurkolóink.

- Nem példa nélküli a kerítések lebontása egy futballstadionban. A nyolcvanas évek nagy stadionkatasztrófái utáni szigor, amely rácsokat emelt a pálya és a közönség közé, mára Európában is enyhült. Törvényi háttér és persze új stadionok kellettek ehhez. A magyar helyzet speciális. Jogi szabályozás már van, új, modern létesítményeink nincsenek. A Sóstói Stadion azonban bízvást a kor kihívásainak megfelelő építmények közé sorolható, ennek pedig immár része az is, hogy egyes szektorokban nem választja el magas kerítés a nézőteret a pályától. Örülök ennek, mert meggyőződésem, hogy igazán szerethetővé tenni egy csapatot a közönség számára talán a legfontosabb feltétele egy klub sikeres működésének. Ennek pedig része, hogy a szurkolók testközelből élvezhessék az előadást. Jöjjenek a családok, lássák, hogy a Sóstón nyugodt, biztonságos szórakozás egy focimeccs megtekintése, élvezzék a megszépült stadiont, a gyerekek találjanak példaképet maguknak a tőlük pár méterre szaladgáló játékosok között. Ez persze már túlmutat a kerítésbontás témakörén, de a kezdeményezés, amely lehetővé teszi a még zavartalanabb meccsnézést, mindenképpen üdvözlendő! - nyilatkozta a vidi.hu-nak Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

Szerző: Wéninger Ákos