Vidi - Pápa 2-0 (0-0)

Magabiztos győzelem a sóstói szezonzárón

Nikolics Nemanja két góljával megnyertük a Pápa elleni bajnokit, amivel nagyon nagyon közel kerültünk az ezüstéremhez.

Videoton FC - Lombard Pápa 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3412 néző
Játékvezető: Radványi Ádám Asszisztensek: Kispál Róbert, ifj. Tóth Vencel
Videoton FC: Bozsovics - Szolnoki, Vinícius, Caneira (Vaskó 42'), Hector Sanchez - Gyurcsó (Torghelle 78'), Mitrovics, Sándor (Oliveira 67'), Kovács, Walter Lee - Nikolics
Lombard Pápa: Szűcs - Nagy, Tóth, Rodenbücher, Farkas, Arsic (Enyingi 89'), Gyömbér (Quintero 24'), Horváth, Németh, Seye (Inutile 76'), Lovrencsics
Gólszerző: Nikolics (52', 68')
Sárga lap: Németh (22'), Arsic (30')


Nyári időben kezdődött az OTP Bank Liga 29. fordulójának zárómérkőzése, melyen a Lombard Pápát fogadtuk a Sóstói Stadionban. Felvezetésként 7, 9 és 11 éves gyerekek játszottak gálamérkőzéseket a centerpályán, szüleik pedig a főlelátóról szurkolhattak, remek hangulatot teremtve már két órával a kezdés előtt. A vendégek még soha nem szereztek pontot Székesfehérváron, sőt az elmúlt években lejátszott kilenc bajnokin is összesen egyet.

A második játékrész rögtön egy Walter Lee elfutással kezdődött, a beadás kicsit mélyre sikerült, így Szűcs lehúzta a labdát. Az 52. percben megszereztük a vezetést, Nikolics forgolódott a 11-es pont környékén, majd egy pápai védő buktatta, büntető következett. Niko nagyon magabiztosan lőtt a bal alsóba, megszerezve 18. bajnoki gólját. (1-0).

A következő 15 percben teljesen beszorítottuk a vendégeket, Sándor, Gyurcsó és Walter Lee voltak a legveszélyesebbek, végül a 68. minutumban törtük meg újra a vendégek ellenállását. Walter Lee remek beadását Nikolics védhetetlenül fejelte a bal alsó sarokba, Szűcs nem érhetett oda. (2-0).

A hosszabbítással együtt hátralévő 5 percben már semmi érdemleges nem történt, 2-0-ra megnyertük a szezon utolsó hazai mérkőzését, Nikolics Nemanja pedig beérte a debreceni Adamo Coulibaly-t a góllövőlista élén. Mindkét támadónak 19 gólja van egy fordulóval a vége előtt. Jövő héten Újpestre látogatunk, az ezüstérem megszerzéséhez viszont már ezzel a győzelemmel nagyon nagyon közel kerültünk.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek