4-1-es győzelem a Vasas ellen

A 6. percben még a Vasas vezetett, azonban szép gólokat szerezve megfordítottuk a meccset, és itthon tartottuk a 3 pontot.

Videoton FC - Vasas 4-1 (1-1)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 2723 néző
Játékvezető: Berger József Asszisztensek: Vámos Tibor, Medovarszki János
Videoton FC: Bozsovics - Szolnoki, Vinícius, Caneira (Vaskó 73'), Hector - Mitrovics (Tóth 71'), Sándor - Gyurcsó, Kovács, Gosztonyi (Evandro 61') - Nikolics
Vasas: Ilizi - Tóth (Katona 73'), Kovács, Rubus, Ferkó (Kovács 57'), Mehmedagic (Varga 71'), Hercegfalvi, Farkas, Bárányos, Dajic, Görgényi
Gólszerző: Vinícius (8'), Sándor (47'), Nikolics (54', 70') illetve Ferkó (6')
Sárga lap: Rubus (20'), Mehmedagic (60')

Borús, hűvös időben kezdődött a Vidi – Vasas NB I-es bajnoki mérkőzés. Az a mérkőzés, melyen a MOL jóvoltából, egy hatalmas LED-fal is bemutatkozott a Sóstói Stadionban.

Hatalmas Vidi-helyzettel kezdődött a meccs, Mitrovics szenzációs labdát adott Nikolicsnak, csatárunk lehagyta védőjét, majd 15 méterről kapura lőtt, Ilizi azonban hatalmas bravúrral védte a lövést. Három perccel később, megszerezte a fővárosi csapat a vezetést. Dajics a leshatárról lépett ki, egyedül vezette a labdát Bozsovicsra, aki nagy bravúrral védte a Vidi korábbi támadójának lövését, azonban a kipattanót Ferkó értékesítette (0-1).

Nem kellett sokat hátrányban futballoznunk, hiszen gyakorlatilag a középkezdést követően egy szögletet harcoltunk ki, amit Gyurcsó tekert kapu elé, Nikolics a hosszú sarokról visszafejelte a labdát, amit Vinícius közelről a kapuba lőtt (1-1).

Az egyenlítést követően egyre nőtt a mezőnyfölényünk, ami az első félóra után már helyzetekben is megmutatkozott. A 34. minutumban Mitrovics távoli bombája okozott kellemetlen másodperceket Ilizinek, hiszen a labda kipattant róla, szerencséjére azonban nem érkezett Vidi-játékos, aki gólra válthatta volna ezt a kapusbakit. Két perccel később Gosztonyi egy szép csel után, jobbal alig lőtt kapu mellé 15 méterről. A félidő vége előtt 1 perccel Gyurcsó került nagy helyzetbe, szép mozdulattal emelte át a labdát a kifutó Vasas-kapus felett, azonban a játékszer végül elkerülte a vendégek kapuját, így 1-1-es döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőkbe.

A második félidő álomszerűen kezdődött, hiszen már a 47. percben sikerült megzörgetnünk a Vasas kapujának a hálóját. Történt ugyanis, hogy Gyurcsó tekert a kapu elé egy szabadrúgást a jobb oldalról, amit Sándor György fejelt 6 méterről védhetetlenül a kapuba (2-1).

Az 52. percben Hercegfalvi 23 méterről lőtt kapura, Bozsovics hatalmas bravúrral tornázta szögletre a labdát a léc alól. Két perccel később újabb Vidi-gólnak örülhettek a szurkolók, Tóth Balázs, a Vasas védője fejelt haza röviden egy labdát, erre Nikolics lecsapott, kicselezte Ilizit is, majd az üres kapuba gurított (3-1).

Ez volt Niko 13. bajnoki gólja, amit aztán a 70. percben követett a 14. találat is. Kovács indította remekül a jobb szélen Gyurcsót, villámgyors szélsőnk remekül passzolt középre, Niko pedig nem hibázott (4-1).

A mérkőzés utolsó 10 percét emberhátrányban fejeztük be, Gyurcsó lába ugyanis begörcsölt, és már nem tudott visszajönni, cserénk pedig ekkor már nem volt. Ez azonban egyáltalán nem befolyásolta a mérkőzést, 10 emberrel is mi irányítottunk, igaz újabb gólt már nem lőttünk, csapatunk azonban így is nagyon magabiztosan tartotta itthon a 3 bajnoki pontot.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek