Alves marad Fehérváron, s akár egy újabb brazil is jöhet

Az biztos, hogy tőlünk már senki nem megy külföldre, viszont február végéig még érkezhetnek játékosok.

dr. Mezey György a jövőbe tekint.

Annak ellenére, hogy több klubbal is hírbe hozták az elmúlt bő másfél hónapban, André Alves tavasszal is a Videoton játékosa lesz. „Megértem a kicsit letargikus állapotát, ami amiatt alakult ki nála, hogy nem tudott eligazolni”, mondta dr. Mezey György. „Én, a magam részéről el is engedtem volna, ám olyan magas az ára, hogy ennyiért nem vitték el. Az is igaz, hogy alkudni sem próbált senki, vagyis olyan ajánlat sem érkezett, hogy az általunk megszabott áron nem, de mondjuk, a feléért elvinnék. Minden nap beszélgetek vele a helyzetéről, tudom, hogy ahogy idősödik egyre inkább úgy érzi, lépnie kell. Mindezek ellenére példásan dolgozik az edzőtáborban, remek partner és eszményi csapatember, akit mindenki szeret és akivel mindenki jóban van. Nekünk nagy értékünk, de még egyszer hangsúlyozom, megértem az indítékait, amelyek távozásra ösztönzik. Maradásával sajátos helyzetbe került a klub is, mert véleményem szerint, ahhoz, hogy Alvestől a tavasszal kirobbanó teljesítményt, motivált játékot várhassunk, ahhoz le kell ülnünk vele tárgyalni és közösen megnézni, hogyan lehet a helyzetet megoldani.”

Brazil csatárunk azért nincs teljesen letörve: "Nem történt tragédia azzal, hogy nem tudtam elmenni. Maradok Fehérváron, s tavasszal tolom tovább a csapat szekerét. Remélem, sikerül ismét sok gólt rúgnom és ezzel hozzájárulhatok a bajnoki arany megszerzéséhez", mondta.

Két olyan játékosunk van, akinek nyáron lejár a szerződése, s akikkel kapcsolatban szintén megkeresték klubunkat ebben az átigazolási időszakban: Goran Vujovics és Marko Andics. Mind a ketten aláírták most az új, ekhós szerződésüket, de az esetleges hosszabbításban egyelőre nem tudtak megegyezni a Videotonnal. Az egyeztetések a tavasszal folytatódnak majd. „Vujovics pályafutásának igen szerencsétlen időszakát élte eddig Fehérváron, hiszen minden alkalommal, amikor megindult, rúgta a gólokat, komoly sérülések hónapokra kidöntötték a sorból. Most nagyon egyenesben van, hihetetlen akarattal dolgozik. Bízom benne, hogy mind a kettőnek sikerül egyezségre jutni, s itt folytatják a futballt.”, összegezte vezetőedzőnk. Mint kiderült, több helyről is keresték az említett két játékost. Az egyik ilyen volt az Újpest, amely kölcsönbe vitte volna őket, ám a vezetőség úgy gondolta, Vujovicsot és Andicsot nyárig kölcsönadni egyenlő az öngyilkossággal.

Február 21-ig eldől, ülnek-e új arcok a kispadon.

Mint azt a Mestertől szintén megtudtuk, összesen tucatnyi játékosunk iránt érdeklődtek december-január folyamán, ám ezek közül nem volt egyetlen olyan sem, amelyből megegyezés születhetett volna. Nyáron viszont másra számít dr. Mezey György „Szent meggyőződésem, hogy Liptáktól kezdődően Eleken és Bozsovicson át egészen Vasziljevicsig bezárólag, nyáron fenn áll a lehetősége, hogy eligazoljanak. Bármennyire is dicséretes klub vagyunk, vannak nálunk magasabb szinten játszó és jobb anyagi lehetőséggel bírók, ahová szívesen mennének a játékosok és ez így van rendjén”, mondta.

Ennyit arról, kik távozhattak volna. Nézzük ezek után az érkezőket, hiszen ha menni nem is megy már senki, érkezni még érkezhetnek hozzánk játékosok. „Több futballista van Magyarországon, akiket szívesen látnék a Videoton soraiban, de nem tudjuk őket elhozni. Tárgyaltunk olyanokkal is, akiknek a nyáron lejár a szerződésük, s akár a Videotonban is folytathatnák, ám velük nem tudtunk megegyezésre jutni, leginkább azért, mert nem a realitás szintjén mozogtak az igényeik. Érkezik viszont majd ide, a spanyolországi edzőtáborba egy brazil csatár, akit szeretnék tesztelni”, árulta el a vezetőedző.

A hazai átigazolási időszak február 21-ig tart.



A csapat ma délelőtti, konditermi edzéséről a Facebookon, a Videoton FC szurkolói oldalán talál képeket.

További hírek