IGAZOLÁS

Danko Lazovics a Videoton FC játékosa

47-szeres válogatott, ötszörös bajnok csatár érkezett Székesfehérvárra.

Kedden aláírta szerződését klubunkhoz Danko Lazovics! A negyvenhétszeres válogatott szerb támadó 1983. május 17-én Kragujevacban született, de már utánpótlás-játékosként leigazolta a belgrádi Partizan. 2002-ben és 2003-ban is alapembere volt a szerb sztárcsapat aranyérmes gárdájának, majd Hollandiába igazolt a Feyenoord együtteséhez. Rotterdamban 41 bajnokin 9-szer volt eredményes, kölcsönben fél évig szerepelt a Bayer Leverkusen-ben, valamint újra a Partizanban is, mielőtt a Vitesse Arnheim-be igazolt volna.

A 2006/2007-es szezon különösen jól sikerült az addigra már a válogatottnál is számításba vett támadónak, hiszen 19 gólt szerzett a holland élvonalban. A következő szezonban pedig már a PSV Eindhoven mezét viselte. A Vidi-szurkolók talán innen emlékezhetnek új igazolásunkra a legjobban, hiszen Lazovics ekkor két szezonon keresztül együtt játszott a magyar válogatott csapatkapitányával, Dzsudzsák Balázzsal is.

A 184 centiméter magas játékos 2010-ben az orosz élvonalbeli Zenithez igazolt – itt egyébként Huszti Szabolcs volt csapattársa -, majd két bajnoki cím megnyerése és 17 bajnoki gól után kölcsönben az FK Rostov-ba szerződött, majd hazatért a Partizanhoz. Lazovics legutóbb a kínai másodosztályban szereplő Beijing Enterprises együttesében szerepelt, Ázsiában 28 mérkőzésen 13 gól és öt gólpassz volt a mérlege, tavasszal visszatért Európába, ám az Olimpia Ljubljana színeiben adminisztratív okok miatt tétmérkőzésen nem lépett pályára.

Pályafutása során kétszeres szerb, kétszeres orosz és egyszeres holland bajnok, a holland élvonalban 52, az orosz első osztályban 18, a szerb Szuperligában 40 gólt szerzett, hazája válogatottjában 47 találkozón 11 alkalommal köszönt be, és szerepelt a 2010-es Világbajnokságon is. Az UEFA klubsorozataiban eddig 69-szer lépett pályára, a jegyzőkönyvekben 14 gól és 11 gólpassz került a neve mellé.

"Mindenekelőtt szeretném megköszönni a Videoton FC-nek a bizalmat.Amikor szóba került a Magyarországra szerződésem lehetősége, megkérdeztem az itteni körülményekről néhány magyar játékost, akikkel jó kapcsolatot ápolok. Mindegyikük elismerően beszélt a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéről és a Videoton FC-ről is. A fejlődést jól mutatja a magyar válogatott teljesítménye a jelenleg is zajló Európa-bajnokságon, amit a szerb válogatott távolléte ellenére természetesen kitüntetett figyelemmel kísérek. Több ajánlat közül választhattam, de mindenképpen olyan klubban szerettem volna folytatni a pályafutásomat, ahol komoly célokért lehet küzdeni. Úgy éreztem a tárgyalások alatt, hogy a saját ambícióim és a klub ambíciói teljesen egybecsengenek, ez meghatározó szempont volt döntésem során. Sajnos az elmúlt fél év adminisztrációs okok miatt nem úgy sikerült, ahogyan terveztem. Ennek ellenére kiváló fizikai állapotban vagyok, és alig várom, hogy ezt a pályán bizonyíthassam a szurkolóknak“ – mondta az aláírás utáni pillanatokban Danko Lazovics.

„Sok munkánk van abban, hogy ilyen kvalitású csatárt tudtunk Székesfehérvárra igazolni. A játékos döntésénél rengeteget számított az, hogy a Vidi egy komoly klub, komoly tervekkel. Mindenkit biztosíthatok róla, hogy Danko Lazovics motiváltan érkezik a csapathoz, ezt a tárgyalások és személyes beszélgetések során tapasztaltam is. Jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, komoly versenytársaink voltak a tárgyalások során, pozitívum, hogy úgy döntött, a Videoton FC a megfelelő klub számára ahhoz, hogy folytassa a sikerekben gazdag karrierjét. Technikás, jól cselező, kombinatív támadó érkezett Danko személyében a csapathoz, nem csak a góllövésből, hanem a társak kiszolgálásából is kiveszi a részét. Pályafutása során több magyar csapattársa is volt, így könnyű volt róla kideríteni azokat az információkat, amelyeket esetleg a pályán nem lehet észrevenni, de azt gondolom, hogy ő egy olyan minőségi labdarúgó, akit nem nagyon kell bemutatni azoknak, akik a foci világában ismerősen mozognak“ – nyilatkozta új játékosunkról sportigazgatónk, Kovács Zoltán.

Danko Lazovics 1+1 évre szerződött a Vidihez és a 7-es számú mezt viseli majd. A 33 éves játékos az Európa Liga selejtezőjének első körében játékengedély hiányában még nem tagja EL-keretünknek, így a Zaria Balti elleni párharcban még nem léphet pályára.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu / Cuhorka Ádám

További hírek