A Real Madrid nyerte a Puskás–Suzuki-kupát

A második helyen a Panathinaikosz, míg a harmadik helyen a Budapest Honvéd végzett.

Húsvéthétfőn 13 órától rendezték a Puskás-Suzuki-kupán az ötödik helyért a helyosztó mérkőzést a Sóstói Stadionban. Az A-csoport harmadikja, a Hagi Akadémia és a B-csoportban ugyanezen a helyen végzett Melbourne Football Institute között. A román csapat nagyon magabiztosan, 6-0-ra nyert.

A bronzmeccs, a két magyar csapat részvételével, 15 órakor kezdődött. A Videoton-Puskás Akadémia együttesében szerepelt Zsótér Donát és Spandler Csaba is, akik vasárnap még a U17-es válogatottban léptek pályára. Az első 40 percben a mieink játszottak fölényben, több helyzetet is sikerült a Honvéd kapuja előtt kialakítani, a 38. percben pedig a vezetést is megszereztük Mészáros góljával. A szünet után a Honvéd gyorsan egyenlített, sőt az eredményt is sikerült megfordítaniuk. A 60. percben már 3-1-re vezettek a fővárosiak, Sejben góljával azonban még sikerült szépítenünk, de a 80. percben a piros-feketék beállították a 4-2-es végeredményt, ami azt jelentette, hogy a Honvéd szerezte meg a bronzérmet.

A döntőben a Real Madrid nézett farkasszemet a Panathinaikosszal. Az első félidőben szerzett két góljával a Real Madrid magabiztosan legyőzte a görög csapatot így másodszor lett a Puskás-Suzuki-kupa végső győztese. A Pana 2010 utáni második döntőjét is 2-0-ra bukta el.

A torna kapusának járó díjat Marcos Lavín Rodriguez (Real Madrid) vette át a korábban négyszer a világ legjobbjának választott játékvezetőtől, Puhl Sándortól és a sportpolitikáért felelős államtitkártól, dr. Simicskó Istvántól. A tornán gólt sem kapó kapus iPhone5-öt kapott jutalmul, a Magyar Suzuki Zrt. jóvoltából.

A torna legjobb játékosa Aleix Febas Pérez (Real Madrid) lett, aki Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármestertől és José Gomestől, a Videoton FC portugál edzőjétől vette át a díjat. Szintén iPhone5-öt kapott, amelyet Székesfehérvár városa ajándékozta neki.

A torna gólkirálya a Panathinaikosz játékosa, Peter-Michail Newman lett négy góljával, neki pedig Puskás Ferencné és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke adta át az elismerést, és a jutalom iPhone5-öt.

Következett az éremátadás, amelyben Puskás Ferencné, Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója, dr. Simicskó István, Mészáros Lőrinc és Urbán László segédkezett. Előbb a harmadik helyezett Budapest Honvéd vehette át a bronzérmet, aztán a Panathinaikosz játékosai az ezüstérmet, majd a tornagyőztes Real Madrid az aranyérmet, utána pedig az aranyszínű serleget, amelyet története során másodszor nyert el.

A madridiak ünneplésének csúcspontjaként "aranyeső" hullott a hősökre, amelyben boldogan ugráltak, énekeltek, táncoltak a spanyol győztesek. Gratulálunk nekik!

A hatodik PUSKÁS-SUZUKI-KUPA végeredménye:
1. Real Madrid
2. Panathinaikosz
3. Budapest Honvéd
4. Videoton-Puskás Akadémia
5. Hagi Akadémia
6. Melbourne Football Institute



Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: Takács József / pfla.hu

További hírek