Kettős siker Kecskeméten

U17-es és U19-es akadémiai csapatunk is 3-3 góllal nyert a Kecskemét otthonában.


A két csapat őszi mérkőzése arról maradt emlékezetes, hogy Valejjos Dominique mesterhármast szerzett, és magabiztos öt nullás győzelemmel zártunk. Ezen a találkozón se forgott veszélyben egy pillanatig sem a sikerünk, bár az első játékrészben nehezen melegedtünk játékba, nehezen indult be a gólgyártás. Aztán a 25. percben egy szép baloldali akció végén Valejjos élesen a hosszú sarok felé lőtt, Verebélyi Konrád a hazaiak kapusa bravúrral védett, de a kipattanót Tóth Márk értékesítette. Aztán több mint félórát kellett várni a második gólunkra, ekkor Zsótér Donát futott el a jobboldalon, belőtte középre a labdát, amelyet a csereként beállt Németh Erik a hálóba kotort. A befejezés előtt három perccel született a harmadik, immár győzelmünket teljesen magabiztossá tevő gól, szintén egy csereember, Molnár Máté jóvoltából, aki egy kiugratást passzolt be a tehetetlen kapus mellett.

Nézze meg a mérkőzés jegyzőkönyvét!

Mózner János értékelése: „Nem voltunk ugyan kiugró formában, de nem nagyon forgott veszélyben a győzelmünk, hoztuk a köztelezőt.”


Kecskeméti TE U19 - Videoton – Puskás Akadémia U19 1-4 (1-0)
Nagy lépést tett csapatunk a bajnoki cím megszerzése felé ezzel a győzelemmel. Ezen kívül, pedig visszavágtunk ezzel a legutóbbi felcsúti vereségért a tabella 11. helyén álló gárdának. Ettől függetlenül nem lehet azt mondani, hogy jól indult az összecsapás, mivel már a 8. percben vezetéshez jutottak a vendéglátók egy kontraakció után Csima Péter góljával. A félidő további részében ugyan mi irányítottuk a játékot, de ez meddőnek bizonyult. A szünet után egy teljesen más arculatú csapattal találták magukat a vendéglátók. Rúgtunk ugyan két gólt egymás után, de a játékvezető nem adta meg sem Tar Zsolt, sem Gajdos Zsolt találatát. Az első les, a másikat, pedig a kapus támadása címén. Egészen a 67. percig kellett várnunk az egyenlítő gólig, ekkor a csereként beállt Tóth Tibor vette be egy kapu előtti kavarodás után Török Krisztián kapuját. Majd egyre nagyobb fölényben kerültünk, és két percen belül nemcsak a vezetést, hanem kétgólos előnyt is szereztünk. Előbb Sárközi Norbert szintén egy lepattanó labdát lőtt be 12 méterről, majd Károly Bálint egy baloldali akciót követően szép mozdulattal jobbal lőtt a kapu bal alsó sarkába. A kegyelemdöfést, egy újabb csere, Nagy Zsolt adta meg négy perccel az összecsapás lefújása előtt, 12 méterről egy szép kombinatív támadás végén ráfordult a kapura, és a jobb sarokba helyezett.

Nézze meg a mérkőzés jegyzőkönyvét!

Varga Károly értékelése: „Egy meccsre vagyunk a Mennyország kapujától, nem lesz egyszerű. Nagyon fontos volt ez a mai győzelem is, de mindenáron meg szeretnénk nyerni a bajnokságot, a Fradi ellen játszunk utoljára, minden bizonnyal nehéz lesz ez a meccs is.”

Szerző: Wéninger Ákos