ELLENFÉL-LES

A listavezető látogat szombaton Sóstóra

A 20. Vidi-Paks következik a mi pályaválasztásunk mellett, eddig csupán egyszer kaptunk ki.

Szombaton 12:30-kor az NB I listavezetője, a Paksi FC látogat Székesfehérvárra. Ez lesz a két együttes 44. egymás elleni élvonalbeli találkozója. Az eddigi 43 meccsből 20-at megnyertünk, 12 döntetlen mellett 11 alkalommal a Paks szerezte meg a 3 bajnoki pontot. A mi pályaválasztásunk mellett eddig 19 mérkőzést játszottunk, 12 Vidi-győzelem és 6 döntetlen mellett mindössze egyszer tudott nyerni a Tolna vármegyei alakulat.

Bognár György csapata 16 fordulót követően 34 ponttal áll az élen a 30 pontos FTC-t megelőzve. A legutóbbi fordulóban épp a zöld-fehéreket győzte le hazai környezetben 3-2-re szombati ellenfelünk. A Paks a szezonban eddig két vereséget szenvedett el, az FTC otthonában 6-1-re, Debrecenben pedig 1-0-ra kapott ki.

Három játékos is mind a 16 találkozón kezdőként lépett pályára a Paksban, Szappanos Péter mellett két mezőnyjátékos, Kinyik Ákos és Papp Kristóf játékára számított eddig minden bajnokin Bognár György, de a három labdarúgó közül csak Kinyik játszotta végig mind a 16 bajnokit. A paksiak két legeredményesebb játékosa a hat-hat találatig jutó Windecker József és Könyves Norbert. A legtöbb gólpassz pedig Mezei Szabolcs nevéhez fűződik, öt assziszt szerepel a neve mellett.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek