A legszebb forduló következik?

A 26. forduló legfontosabb „jellemzője” számunkra, hogy a legutóbbi meccs paksi veresége ellenére, ez az a forduló, amelyben már bajnok lehet a Vidi!

Monicomp Liga, 26. forduló

Április 29., péntek:
17.00: Győri ETO - Paksi FC
19.00: Videoton FC - KTE-Ereco

Április 30., szombat:
15.00: Vasas-Híd - ZTE FC
17.30: Újpest FC - Lombard Pápa
18.00: MTK - Szolnoki MÁV
18.00: BFC Siófok - Szombathely
18.00: Bp. Honvéd - Kaposvári Rákóczi

Május 1., vasárnap:
17.30: Ferencváros - DVSC-TEVA

A matematika végtelenül egyszerű. Ha a most 53 pontos csapatunk legyőzi a KTE-Erecót, 56 pontja lesz. Az előttünk álló hétvége után még négy mérkőzés vár a csapatokra, 12 szerezhető ponttal: ebből következően, győzelme esetén bajnok a Vidi, ha egyetlen vetélytársnak sincs több, mint 43 pontja.

Ehhez, amint fentebb is írtuk, le kell győzni a hétközi fordulóban, hazai pályán, a Budapest Honvédot legyűrő kecskemétieket. A lila-fehérek rosszul kezdték a bajnokságot, ám ősszel, az edzőváltás után alaposan összekapták magukat. Sokáig úgy tűnt, Tomiszlav Szivics irányításával stabil középcsapattá válnak, sőt akár a bő élmezőny alját is elérhetik, de április elején belefutottak egy hárommeccses vereségsorozatba. A mérlegen sokat kozmetikázott a legutóbbi két meccs hat pontja – nem beszélve a fölényes győzelemről a Magyar Kupa elődöntőjében. A KTE mérlege 5 győzelem és 5 vereség a bajnokság „tavaszi” szakaszában – a lilák nem csak ebben az etapban, az egész Monicomp Ligában nem játszottak még döntetlent.

A vetélytársak közül a Paksnak már most 43 pontja van, azaz csak akkor lehet bajnok a következő fordulóban a Videoton, ha Kis Károly bravúrcsapata vereséget szenved Győrben.

A tabella harmadik helyezettje most a szerda este a Fradit verő Kaposvári Rákóczi, 42 ponttal. Oláh Lóránték a Bozsik Stadionban, a Honvéd ellen lépnek pályára – nekik sem „szabad” nyerniük.

Ugyanez vonatkozik a Rákóczit egy pontos hátrányban követő Ferencvárosra, amely az edzőváltás óta – két meccsen – százszázalékos Debreceni VSC-t fogadja. A zöld-fehérek mögött a Vasashoz utazó ZTE, valamint a Fradi kapcsán már említett Loki következik 40-40 ponttal – ha nyer a Videoton, már egyikük sem foghatja be.

Számunkra természetesen a bajnoki aranyért folyó verseny az izgalmasabb, de érdemes egy pillantást vetni a kiesés elől menekülőkre is, hiszen a tabella utolsó négy csapata éppen egymás ellen játszik. Az MTK a Szolnoki MÁV-ot fogadja a Hidegkuti Stadionban, afféle „most vagy soha” mérkőzésre. A főként otthon veszélyes Haladás pedig Siófokon lép pályára: a Hali előnye három pont a Siófok, hat az MTK előtt, azaz, ha nyernek Lattensteinék, alighanem megmenekültek.

További hírek