Videoton FC - KTE-Ereco 2-2

A Vidi kétszer is egyenlítve, döntetlent játszott a KTE ellen. Az előny továbbra is 10 pont, bár a Kaposvár közelebb jöhet.

A Videoton FC kezdte jobban a mérkőzést, csapatunk a kezdősípszó után azonnal magához ragadta a kezdeményezést. Többet birtokoltuk a labdát, fölényben játszottunk, de helyzetig nem sikerült eljutni. A KTE viszont vérszemet kapott, egyre bátrabban futballozott, és az első negyedóra végén már azt láttuk, ha helyzetig nem is, de lehetőségekig eljutott a fehér mezes vendégcsapat is.

Az azonban még így is hidegzuhanyként hatott, hogy a 18. percben megszerezte a KTE-Ereco a vezetést: Dosso lövését még megúsztuk, a kapufát találta telibe, de a kipattanót Francis Litsingi a hálónkba lőtte. Bizony, szükség volt vagy negyedórára, mire a csapat kiheverte a "sokkot", és ismét fölénybe tudott kerülni. Újra a Videoton futballozott jobban, Polonkaiék többet birtokolták a labdát, sőt a 38. percben egyenlíteni is sikerült. 

Érdeme van a gólban Lázárnak, aki harcosan megküzdött a labdáért, nem hagyta, hogy Bori szerelje, majd Liptáknak, aki jól választotta Alvest az akció folytatójául, "Szoszinak", aki Gosztonyit dobta támadásba a jobb oldalon, Goszinak, aki precizen centerezett - és végül természetesen Nikolicsnak is, aki a gólt szerezte.

Sokáig azonban nem örülhettünk, mert Bertus balról becsavart szabadrúgása nyomán ismét előnyhöz jutott a KTE. Csapatunk azonban most nagyon figyelt, azonnal ellentámadásba lendült: Nikolics próbálkozását még hatástalanították a védők, de ismét jött Gosztonyi, akit Mohl a tizenhatoson belül nem tudott szerelni. Vad II azonnal megadta a jogos tizenegyest, amit azután Andre Alves gólra váltott - döntetlennel mentek a csapatok pihenőre.

A második félidőt is jobban kezdte a Vidi, okkal bíztunk benne, hogy a szél támogatását is kihasználva, csapatunk a Kecskeméti TE fölé kerekedik. Ezúttal azonban nem sikerült a gólszerzés, a szervezetten, lelkesen védekező, a kapuja elé falat húzó, az idő fogytával egyre kevesebb kontrára vállalkozó KTE sikeresen bekkelte ki ezt a játékrészt. A Videoton igyekezett bevinni a döntő találatot, de a kulcsemberek ezúttal - az elmúlt hetek nagy sorozata, extra terhelése miatt - nem voltak elég frissek, és ez meglátszott a döntő pillanatokban.

A Paksi FC győri döntetlenje után a két csapat közötti különbség változatlan, tíz pont. A 26. forduló még hátralevő meccsein a Kaposvár még megelőzheti, a Ferencváros pedig befoghatja a Paksot. Négy forduló áll még előttünk, amelyben, ha a Vidi bármikor nyer, megvan a bajnoki cím.

Idézze fel a mérkőzést online tudósításunkban!

További hírek